de maig 14, 2009 Atenció estudiants: s'ha acabat copiar i enganxar als treballs...

(Via 'L'espai Internet') Un programa desenvolupat a Catalunya permetrà als professors detectar quan un treball que li presenta un estudiant ha estat plagiat d'alguna pàgina d'Internet. Es tracta d'una aplicació anomenada Approbo que comprarà el text que s'ha presentat amb els textos que corren per la Xarxa, per detectat el nivell de coincidència i, en funció de les frases literalment afusellades es podrà determinar si ha estat un plagi o no. El programa és de lliure ús i està desenvolupat a Cornellà i marca en vermell les parts del text que considera que han anat més enllà de consultar les fonts per copiar-les, literalment. De fet, és el que feien els profes ara amb l'ajud de Google: si entre un text entre cometes, Google localitza totes les pàgines on apareix aquell text exactament igual que està escrit dins de les cometes. Ara, Approbo els facilitarà la feina molt i també contribuirà a fomentar l'ús crític i l'esforç a l'hora de consultar aquesta inabastable Bibliteca d'Alexandia anomenada Internet.
del.icio.us

6 comentaris:

jandroski ha dit...

als alumnes els hi serà tan facil com buscar el text en una llengua i presentar-lo en una altre. No podran enganxar directament el text però no hauran de fer l'esforç intelectual de pensar per ells mateixos.

Srhazard ha dit...

De fet, es el que fem la majoria; introdueixes una diferent estructuració que la que presenta el text original i feina feta.

Anònim ha dit...

això també anirà bé per desenmascarar a alguns articulistes

Xavi ha dit...

Hazard i jandroski:
No crec que us falti raó, però això almenys ja exigeix llegir i pensar una mica. És un pas petit, però és un pas al cap i a la fi.
Totes aquestes eines em semblen bé, igual que la de la notícia anterior sobre Internet als examens, perquè fomenten el sentit crític.

Anònim ha dit...

No cal cap programari, només cal escriure al google una frase que dubtis que l'alumne hagi estat capaç d'escriure i trobes el text complert.

Anònim ha dit...

A altres paisos ja es fa. Jo vaig estudiar a Holanda fa uns 3 anys i feine servir una pagina web on li introduis el fitxer de text i et buscaba coincidencies per internet i et treia el percentage de plagi. Llástima que no recordo el nom

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint