de maig 10, 2009 El nou Ubuntu 9.04, una berlina 4x4 suau

Ja fa uns dies que es va alliberar la versió definitiva del nou linux Ubuntu, que com sabeu, és un sistema operatiu alternatiu al Mac o al Windows. La nova versió, la 9.04 Jaunty Jackalope, es podria comparar amb una 4x4 amb interior de luxe i prestacions de competició, però a cost zero. Es tracta d'una de les distribucions de linux més completes, senzilles i funcionals que jo he provat. La instal·lació és tan simple com arrencar l'ordinador amb el CD (que us podeu descarregar ací) i, una vegada carregat el sistema pitxar sobre el botó instal·lar que hi a l'escriptori. Amb sis preguntes té el necessari per deixar-te'l corrent a ple rendiment. Entre les avantatges del nou sistema estan la rapidesa al carregar, l'agilitat amb què fa anar les aplicacions i la gran varietat d'aplicacions que porta i que s'hi poden afegir amb la simplicitat més gran. Entre les aplicacions més útils està una anomenada Tucan, que permet descarregar dels servidors com rapidshare, megaupload o similars simplement encuant tots els enllaços. Tucan fa la resta sense haver-hi d'estar pendent. Porta, a més, l'Openoffice com a suite ofimàtica, alternativa al Microsfot Office i perfectament compatible. És una delícia treballar amb el Jaunty. A Genbeta van fer un parell de guies per optimitzar i treure-li tot el rendiment al magnific nou Ubuntu. Vos les recomane moltíssim perquè estan molt ben fetes. Proveu-lo, no vos costa res i vos pot estalviar molts diners i molts maldecaps (virus, malware, troians...)
del.icio.us

8 comentaris:

Jordi ha dit...

No és una mala distribució, però segueixo pensant que gran part del seu èxit és degut als milions del Shuttleworth que s'han traduït en una gran campanya de marketing, regalant CD's i fent que tothom en parli.
Respecte la 8.10 que era l'anterior, hi he trobat molts poquets canvis, simplement una actualització d'uns quants paquets, potser els més importants l'OpenOffice 3.01, i la inclusió del sistema de fitxers ext4.
Però bé, totes les distribucions que surtin a partir d'ara inclouran això i encara més coses.
Però per variar només es parla d'Ubuntu, quan no fa gaire ha sortit Mandriva 2009.1 i d'aquí dues setmanes sortirà Fedora 11.

Anònim ha dit...

Tinc un dubte... amb la nova versió de l'OpenOffice hi ha alguna manera de disposar el menús com el Office 2007? Es que m'encanta lo intuitiu d'aquesta nova interficie i voldria saber si l'OpenOffice ho admet o no...
gracies!

Alegria De La Huerta ha dit...

El meu system administrator ens ha prohibit terminantment fer l'upgrade... diu que no és prou esable encara...

Anònim ha dit...

Hola Xavi:

Gràcies per totes l'ajuda que m'has prestat quan t'he fet alguna que altra pregunta!!

Jo fa tres dies que el vaig instal.lar, paralel.lament al Vista, i he estat 3 dies intentant sincronitzar l'aplicació de Correu (EVOLUTION) amb Hotmail i amb el meu proveidor de correu de la meva pàgina personal/professional...

Si demà no me'n surto, ho deixaré córrer!!

EL PROBLEMA és que un cop sincronitzades les comptes de Hotmail, em baixa els correus una i altra vegada del servidor, al sincronitzar, tot i que els marqui com a llegits, els elimini o els envii a altres carpetes... NO ME N'HE SORTIT!!!

He probat també el THUNDERBIRD, però no he pogut configurar Hotmail...


David, Estoril

Anònim ha dit...

Torno a ser jo, Xavier!!

MIra, he encès l'ordinador, he carregat l'Ubuntu, he obert el correu (l'EVOLUTION) i l'he deixat 10 minuts que em baixés els correus d'aquesta nit. Al cap de 10 minuts m'havia baixat dos correus del 2006 i 2007 que ja tenia baixats!!

He tancat l'Ubuntu, he entrat al Vista i al Windows Live Mail i SORPRESA, en un minut m'ha baixat fins a 10 correus diferents en 4 comptes de correus diferents, tots rebuts aquesta nit passada!!!

Si no trobo una alternativa BONA a EVOLUTION, em quedo amb Windows!!

Alguna ajuda...?

Apa, Salut!! I visca el Barça! :)



David, Estoril
info@import-pons.com

xavier vidal ha dit...

Hola David. M'ho miraré de seguida que puga a vore si et puc resoldre el problema. Si algú també pot aportar-li llum al David, que ho deixe dit ací. Gràcies i Salut! (i força barça!)

Xavier Vidal ha dit...

Hola David: acabe de reconfigurar el meu compte de hotmail amb aquests paràmetres i m'ha funcionat sense problemes (jo sempre li dic que NO sincronitze localment els meus correus, perquè això ho fa per a que els pugues llegir sense connexió i avui tots tenim connexió permanent):
Recepció: pop3.live.com
Usuari: elteunom@hotmail.com
Usar conexión segura: xifrat SSL
Tipus d'autenticació: contrasenya
Enviament: smtp.live.com:587
Marcar “el servidor requereix autenticació”
Fer servir conexió segura: xifrat TSL
Autenticació: Inici de sesión
Usuari: elteunom@hotmail.com

L'altra alternativa, si tot això no et funciona, que t'hauria de funcionar, és instal·lar el Kmail, que és l'alternativa fiable a l'Evolution. Salut!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Xavier!!

Ja vaig estar 3 dies "lluitant" amb l'Easeus, ara a veure si finalment me'n surto i deixo Windows enrere definitivament!!

Ets un crac!


David, Estoril

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint