de maig 15, 2009 Internet als examens, però a Dinamarca

A Dinamarca sempre van una passeta per davant de les tronades. Ara, provaran l'ús d'Internet durant els exàmens, cosa que permetrà als estudiants tenir connexió directa a la Xarxa per cercar informació durant la prova. A primera vista es pot pensar que és un 'xollo' pels estudiants, perquè ho afusellaran tot d'Internet i aprovaran tots. Però si ho pensem més detingudament, no la cosa no és tan simple, perquè donar l'accés a la informació implica que les preguntes no seran de quantitat, sinó de qualitat; no se'ls preguntarà una llista de coses, sinó la interrelació entre aquelles coses i això obligarà a fer l'esforç intel·lectual de cercar la informació, barrejar-la de forma adequada i extreure les conclusions que cadascú siga capaç. És a dir, implica un gir interessant en la forma d'examinar perquè situa a l'estudiant amb tota la informació del món però amb la responsabilitat de seleccionar-la adequadament i cuinar-la amb entrellat per el·laborar conclusions pròpies. Jo crec que és un pas endavant, què en penseu vosaltres?
del.icio.us

3 comentaris:

comunllum ha dit...

Un pas endavant clarissim!

Xavi ha dit...

A mi em sembla una bona idea, sobretot perquè la clau està en el que diu el Xavier: l'important serà la qualitat, no la quantitat.
Com a exemple d'això, us explico una anècdota de la meva carrera: Biologia, a la UB. Un dels examens que més temen tots els alumnes és el de Biologia Cel·lular, perquè és una de les assignatures amb més contingut concentrat. Però en canvi és l'únic que es pot fer amb els llibres de text i tots els apunts que vulguis sobre la taula.
La qüestió, evidentment, és que si ho fies tot als apunts, si tu no has treballat abans a casa (encara que fos per localitzar on són els temes més rellevants), tenir totes les fonts d'informació que vulguis a mà no és una garantia de res.
Així que sí, és un pas endavant.

Carme ha dit...

La meva experiència diu, que el perill de fer els exàmens d'aquesta manera és la dificultat d'evitar les còpies. Hi ha manera de donar accés a Internet, però evitar la comunicació per mail o xat entre els estudiants. Encara que no tinguin instal.lada cap eina de xat, poden usar molts altres mecanismes per comunicar-se. De moment el que fem nosaltres és posar-nos darrera els alumnes i vigilar que no obrin el mail ni cap altre eina d'aquestes, però amb més de 50 alumnes no es pot assegurar que en algun moment de distracció, o quan es resol preguntes d'altres alumnes no ho han usat.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint