de maig 05, 2009 Panda Cloud, un antivirus de qualitat, lleuger i de franc

Si us està a punt de caducar la llicència del vostre antivirus o simplement voleu canviar perquè el que teniu us ralentitza molt la màquina, el nou Panda Cloud és una alternativa a tenir en compte. Es tracta d'un nou antivirus de la marca espanyola que, al contrari del que havia passat fins ara, no és de pagament, sinó de llicència lliure. Panda sempre havia estat un bon antivirus, però, pel meu gust, era massa feixuc, massa complicat i d'aspecte una mica antic. A més, era comercial. Ara, els responsables s'han adonat que el negoci no està en els particulars, sinó a les empreses i han pres exemple d'Avast o d'AVG, que han aconseguit fer negocis viables oferint un producte lliure i ha decidir fer un pas endavant. Es tracta d'un antivirus que, a més, és un anti-spyware, anti-trojans, anti-malware i anti-rootkits. És a dir, una solució integral que fa que no necessites altres programes de seguretat. I té dues avantatges més molt importants: consumeix molt pocs recursos (jo el vaig provar amb un portàtil de fa set anys i no alentia la màquina) i és molt senzill d'ús. A més, estèticament és molt bonic. De moment, tot són 'per amunts'. Ja vorem si té també algun 'per avall'. El podeu descarregar en aquest enllaç. Proveu-lo i deixeu els vostres comentaris.
AFEGIT: Si voleu anar descarregant la nova versió del Windows 7 (paga la pena fer-ho) ho podeu fer des d'ací.
Vàries coses: sembla que es pot actualitzar des del Vista; no es pot actualitzar des del Windows XP; es convenient que l'instal·leu en la seua pròpia partició, perquè encara no és un sistema definitiu; és el millor sistema de Windows que s'ha publicat mai i és obert a tothom.
del.icio.us

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Afirmes que és de llicència lliure i això no és així. És gratis però, no és de llicència lliure. Almenys jo no he vist condicios d'ús que ho confirmin. Panda Cloud no compleix les 4 llibertats del programari lliure, ni les 10 condicions del codi obert. En el cas de cloud computing, el programari lliure acostumaria a utilitzar l'Affero GPL v3, per exemple.

Per tant, crec que és bo de puntualitzar i contribuir a reduir les confusions sobre què és lliure i què és gratis. Mentres et prohibeixin usos o accedir al codi o copiar, modificar, redistribuir, etc., no és lliure.

Programari lliure d'antivirus n'hi ha, com per exemple Clamwin (Windows), ClamXAv (Mac), que utilitzen el motor d'antivirus ClamAV.

Xavier Vidal ha dit...

'Strictu Sensu', tens raó, Manel, però no cal entrar en tant detalls, perquè, sinó la gent es perd entre tant marasme d'informació. De fet, tampoc seria estrictament gratuït, perquè envies estadístiques a la companyia, que és un servei que no et paguen, però bé, no anar tant al menut, tot i que, insistesc, tens raó en la puntualització i t'ho agraesc. Salut!

Unknown ha dit...

Home... El servei és gratuït si entenem gratuït no pagar diners a canvi.

És cert que no cal embolicar la gent però, un espai de divulgació com aquest aniria bé que parlés amb propietat. Lliure i gratis no és el mateix i, malauradament la confusió entre ambdós conceptes fa que la gent molts cops no s'adoni de la diferència i opti per productes privatius havent alternatives lliures tant bones o millors, amb unes condicions d'ús menys restrictives. Aquesta diferència, a més, si et dediques com jo al món del desenvolupament de programari i als sistemes d'informació en general, s'ha de tenir molt en compte. Posats a divulgar fem-ho bé, no trobes?

Salut!

quitus ha dit...

offtopic (pero esper-ho que d'utilitat).
últimament tinc problemes al intentar entrar a la web de Rac1 o algún dels blogs (el de "El món a Rac1" per exemple).
ara fa poca estona al intentar entrar a la web principal de Rac1, m'ha saltat una alerta per "gumblar.cn". per ho que es veu es un virus força nou i està infectant tot de webs fiables. compte!

avellana ha dit...

Complement d'acord amb el Manel. Jo no sóc gaire experta i entenc perfectament la diferència entre lliure i gratuït.

Un altre comentari. M'he instal·lat el Panda Cloud i ara, caaada cop que engego l'ordinador,em surt una pantalleta emprenyadora de windows que vol comprobar si el meu windows és autèntic o no. Les dues coses deuen anar relacionades, no?

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint