de maig 22, 2009 Spotify, Virus i el McAfee, un fals positiu?

En Ricard ens ha enviat un correu on diu que el McAfee li ha detectat un virus a l'Spotify, concretament un cuc anomenat W32/IRCbot.gen.z, i a continuació li ha petat el programa i li ha desinstal·lat. La cosa no sembla tan mecànica perquè hi diversos foros on parlen de la 'voracitat' del McAffee per caçar virus que de vegades no ho són. Jo li he passat el ClamXav i l'Avast a l'Spotify i diu que està net. Val a dir que hi ha testimonis que parlen que el McAffee ha donat per infectats arxius que no ho estaven. Ara bé, si confieu en McAfee i sempre us ha anat bé, feu-li cas i espereu unes hores a tornar a instal·lar l'Spotify. La segona opció és 'desbloquejar' l'Spotify anant a la configuració del McAfee, a restaurar i treient-lo de la quarantena. Després, es reinstal·la el programa i hauria de funcionar de nou. Addicionalment, una vegada reinstal·lat podeu passar un antivirus online, per estar més segurs que es tracta d'un altre fals positiu del McAfee.
del.icio.us

10 comentaris:

Toni Jover ha dit...

a mi també em passa, i no puc desactivar el maleït McAfee :-(

Xavier Vidal ha dit...

toni, prova a fer això de restaurar i traure'l de la cuarentena.

Anònim ha dit...

A mi també m'ha passat amb el McAfee. L'he desinstal·lat i he instal·lat el Panda Cloud Antivirus i el primer que ha fet ha estat carregar-se altre vegada l' Spotify per lo que penso que, en la darrera actualització de l'Spotify se'ls hi ha colat alguna cosa que els (alguns) antivirus detecten.

Daniel (Barcelona)

quitus ha dit...

per Déu, no foteu..........
a mí l'antivirus no m'ha detectat res (i això que últimament sembla que està sensible el paio; de moment faig servir l'Avast.....).

Ricard ha dit...

Xavier, l'he tret de la quarentena, l'he restaurat, l'he tornat a instal·lar i l'he tornat a donar privilegis d'accés a la xarxa. Ara torna ha estar en marxa i funcionant pero per San BillGates que no sigui un cuquet...

Xavier Vidal ha dit...

Jo espere que tampoc, però li he passat diversos antivirus online i l'únic que l'ha detectat és justament, el McAfee. Ni el Panda, ni el Bitdefender ni cap altre ha trobat res anormal. Mai es pot estar segur al cent per cent, però jo crec que és un fals positiu de McAfee. Salut (i sort)!

Albert ha dit...

Escolteu, una pregunta. Els antivirus online són segurs? Sempre m'han fet cert respecte, però suposo que són prejudicis sense fonament.

Gràcies

Xavier vidal ha dit...

Hola Albert, ens movem en un terreny delicat, perquè els antivirus online, per fer la feina bé, t'instal·len complements que ben bé no saps que porten. Ara bé, crec que funcionen bastant bé, a mí m'han anat bé per desinfectar coses que ja s'havien ficat a la màquina des de fora. Ara, és evident que s'ha de tenir protecció resident des de la pròpia màquina i els antivirus online són una solució puntual d'emergència a un problema puntual. És la meua opinió no sé que en pensa la resta de la gent. Salut!

Xavier - Tarragona ha dit...

Hola Xavier i resta de companys,

Al fòrum de Spotify ho expliquen:

Virus in spoify.exe on downloadSembla ser que tot ve d'una mala actualització de l'arxiu DAT del McAfee. Tant Spotify com McAfee demanen escuses i McAfee diu que solventarà el problema amb la propera revisió/actualització de la llista de virus. (De fet, diuen que ja està des de divendres.)

Xavier, ja que és de l'interés de molta gent, podries fer una indicació al blog sobre això, què et sembla? :-) L'arxiu DAT de McAfee que han de descarregar és el de divendres o posteriorSincerament, a mi el McAfee no m'ha agradat mai. De falsos positius n'he vist uns quants i a sobre consumeix recursos de hardware que flipes.

Amb el NOD32 no només estareu protegits contra la Grip A si cal, sinó que és lleuger com ell sol (la versió 2.7, eh!) A més, es pot actualitzar gratis i ho fa cada dia. El podeu descarregar a la meva web si voleu (perquè la versió 2.7 ja no es troba als servidors d'ESET):

LaWEBERA TopSoft - NOD32 Gratis
Salut!

Xavier - Tarragona

Onlyamd ha dit...

Ufff McAfee, Norton i Panda, la triada d'antivirus mes dolents que hi ha al mercat, la seva efectivitat va inversament proporcional a la seva publicitat...
Es mengen la CPU de la màquina i pregunten constantment a mes de bloquejar el no han de bloquejar... en definitiva, quan més lluny millor.

Jo recomano el NOD32 http://www.eset.es/home/home.htm
molt bon producte, a més son gent de València que responen en cas de necessitar suport.

De totes formes, si voleu saber si un fitxer es sospitós o no, aneu a www.virustotal.com/es

Aquesta web passarà el fitxer amb la majoria d'antivirus disponibles al mercat d'una tacada, i sabreu amb més certesa si es problemàtic o no.

Salut!!!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint