de maig 17, 2009 Un salvavides pel vostre ordinador

Avui dia, que tantes coses instal·lem als ordinadors, que tants virus corren sense control o que tant ens agrada experimentar, de vegades ens trobem que se'ns mor la màquina i ens trobem desesperats. Per aquests casos, s'ha de ser previsor i crear còpies de seguretat exactes dels nostres sistemes per poder-los restaurar quan tot s'ha fet malbé. Per aquesta previsió és fonamental el Norton Ghost. Es tracta d'un programa que fa una imatge exacta cluster a cluster, bit a bit del que tenim en un disc o en una partició i l'emmagatzema en una altra que li diguem. Quan un virus o un mala instal·lació ens deixa la màquina inservible, amb el Norton Ghost la podem tornar exactament al punt on vam fer la còpia de seguretat. El funcionament és molt simple, ens demana què volem fer, restaurar o copiar i on volem fer-ho. No hi ha més. Es tira un parell d'horetes, però tot estarà perfecte quan acabe. La còpia sempre es recomanable fer-la en un disc extern. El Norton Ghost el podeu trobar en un disc autoarrancable de reparació d'ordinadors que es diu Hiren's Boot i que és, realment, un autèntic salvavides pel vostre ordinador. El podeu descarregar ací. (ACTUALITZACIÓ: el Hiren's és una eina d'emergència, feta amb versions de prova, shareware o lliures. Feu-lo servir sota la vostra responsabilitat i, si us agraden les eines que hi ha, compreu-les, o bé feu-ne servir unes altres de llicència lliure, llegiu els comentaris, allà hi ha informació) És una imatge de CD. El cremeu amb el vostre programa favorit de gravació i ja està llest per fer servir. Arrrancant amb aquell CD se us oferiran una sèrie d'aplicacions, una de les quals és el Norton Ghost.
del.icio.us

14 comentaris:

Paco ha dit...

Gracies!
es justament el que anava buscant. pero i la contrasenya per obrir l'arxiu?

Xavier Vidal ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Dapobe ha dit...

Aquest programa es propietari. No estarás fomentant la pirateria?

Els programes del Hiren's son, en la majoria de casos, propietaris...

Vols dir que...

Xavier vidal ha dit...

El hiren's boot és una de les eines més usades pels informàtics per recuperar equips i està basat en versions de prova, limitades o lliures. Fomentar la pirateria? No, de cap manera! Salut!

Jordi ha dit...

Si voleu tenir la ment tranquila, i utilitzar programari lliure amb la mateixa funcionalitat, us recomano el PartedMagic, que inclou un programa per gestionar particions, i per crear imatges de particions.

Unknown ha dit...

Estic una mica confòs. Norton Ghost, i les altres eines les hauríem de mirar, té una llicència que impedeix la seva distribució, per molt que siguin versions de prova o gratuïtes. Sí que hi ha eines lliures al CD, com el ClamWin però, el Hire's Boot conté programari que no es pot distribuir a priori, per les restriccions de llicència.

Enlloc no hi ha nota legal sobre les llicències del programari que es distribueix.

Hi ha eines lliures alternatives.

I l'enllaç que poses a Norton Ghost a uploading.com tampoc no sembla un enllaç en una còpia legal.

Igual que no es pot distribuir segons els termes de llicència cert programari del CD Hide'ns Boot, tampoc no es pot penjar programari en llocs web, ni tan sols en xarxes P2P. En llocs web no, perquè implica difusió pública, cosa que incompleix les condicions de còpia privada però, és que a més, el programari no està inclòs dins del tipus d'obres amb dret de còpia privada sino que únicament es pot fer còpia de seguretat en cas de no tenir cap disc de recuperació o d'instal·lació.

Crec que cal ser rigorosos en què es publica en un espai com aquest, no trobes?

Xavier Vidal ha dit...

D'acord Manel. Això només era una solució d'urgència en cas de desastre de l'ordinador. Si us agrada el programari de prova, compreu-lo. Si teniu problemes amb la llicència, doncs feu servir programari lliure habitualment (llegiu la recomanació de Joki una mica més amunt). Tot i així, s'ha de dir que publicar enllaços on a llocs on hi ha material protegit per les lleis de propietat intel·lectual, no és delicte. Cadascú que opere segons la seua consciència i la seua responsabilitat, no trobes, Manel? Salut!

Unknown ha dit...

No, no he dit res de delicte jo. Jo dic que qui hagi penjat el fitxer del Norton Ghost a uploading.com no està emparat pel dret de còpia privada. M'he expressat malament, perdoneu. I penso que donar cabuda a la distribució dubtosament legal de programari en aquest espai és una cosa que no entenc.

Com et vaig comentar l'altre dia per un altre tema, amb unes altres paraules, no costa res intentar explicar les coses com són i no incrementar més la confusió de termes en l'àmbit tecnològic. Ja se n'encarreguen prou els mitjans tradicionals de fer-ho.

Jordi ha dit...

Jo sempre soc partidari d'utilitzat programari lliure quan això sigui possible, però de vegades si no tens res més a ma, també pots emprar programari amb llicència de prova.
Per altra banda, jo no crec que penjar un enllaç sigui un problema. En qualsevol cas haurien de prohibir a l'autor de crear aquest CD.
És una mica com lo de l'SGAE: volen processar a gent que ha fet una eina p2p, perquè es pot fer servir per usos no lícits.
Ja que ens hi posem, també es podria portar a judici als fabricants d'armes perquè els seus clients i usuaris poden matar a altra gent.
De totes maneres, si teniu una lleugera idea de Linux, mireu-vos eines com GParted, SystemRescueCD, Clonezilla, i el PartedMagic. L'únic problema que trobo a aquestes eines és que requereixen uns mínims coneixements de Linux, i que el programa pre crear imatges de particions no té interfície gràfica del tipus Ghost.

G_cat ha dit...

Com ja s'ha comentat el Hiren's es una recopilació de software molt útil però en la majoria dels casos es software amb llicencia propietària. Un exemple clar es el Norton Ghost que es de pagament i no precisament barat.
I no, no son versións de prova, son versión totalment operatives per sempre. Una versió de prova es la que et permet provar el programa durant un temps limitat o bé amb les opcións limitades.

Extret de la wikipedia:

"Hiren's BootCD se considera Warez y constituye una "infracción" del copyright del software. Aún cuando contiene software libre y abandonware, contiene también programas con copyright del sistema MS-DOS, por lo cual se debe tener en cuenta que al ser usado se puede infringir la ley de propiedad intelectual (debido a la significativa cantidad de programas sin licencia). Esto hace que el disco sea ilegal en algunos paises"

Anònim ha dit...

si si, doncs ki no el vulgui k no l'agafi...

jo per exemple el vull, pero kada kop k mel baixo em demana pass, k fem?

Jordi ha dit...

Una altra recomanació molt vàlida per els que tenen uns mínims coneixements de linux : System Rescue CD.
Permet muntar particions NTFS, clonar-les, modificar les particions i és GPL.

Jordi ha dit...

Una altra recomanació molt vàlida per els que tenen uns mínims coneixements de linux : System Rescue CD.
Permet muntar particions NTFS, clonar-les, modificar les particions i és GPL.

Sergi ha dit...

D'acord.

Tot el que dieu està molt bé, però... i el password??

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint