de juny 15, 2009 Arribaran els virus als caixers automàtics?

Fa por només de pensar-ho. Ara bé, de fet, no són més que màquines amb un sistema operatiu que fan una funció molt concreta. La notícia és que SpiderLabs ha estat seguint durant mesos un soft maliciós, un malware, que hi havia instal·lat a diferents caixers a l'Europa de l'Est. El programa sembla que era introduït per algú de dins del banc i el que feia era esperar que els clients posaren la seua targeta de crèdit per monitoritzar el número i el PIN. És el sistema perfecte, perquè en qui confiaries més que en el teu caixer del teu banc? Segons s'ha explicat, el troià no envia dades per la xarxa, per evitar ser detectat. El que fa és esperar que el responsable del virus pose la seua targeta mestra i llavors presenta un menú d'opcions: imprimir amb la pròpia impressora del caixer les dades robades, desintal·lar-se o bé traure tots els diners que en aquell moment hi haja al caixer. Es tracta d'un programa molt professional que a mi particularment em posa els pels de punta: si no podem confiar en els caixers automàtics, per on ho fem pràcticament tot, en qui podrem confiar? De moment no cal alarmar-se perquè tan sols s'ha detectat a l'Europa de l'Est però, quan passarà abans que arribe al món occidental? O és que ja ha arribat i no ha transcendit per no provocar pànic? El que queda clar, entenc jo, és que la propera frontera de les noves tecnologies és, sense dubte, la seguretat.
PER CERT: La Secretaria de Política Lingüística, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, el TERMCAT i l’Institut d’Estudis Catalans ha creat Optimot, un servei de consulta de dubtes lingüístics urgents. Podeu cercar qualsevol paraula que no sabeu com s'escriu, si és correcta o si existeix. Una gran solució en temps de mestissatge i incertesa lèxica i gramatical. Podeu consultar-ho en aquesta adreça.
del.icio.us

4 comentaris:

pep ha dit...

hola Xavier,

el link que has posat sobre el optimot crec que està malament ...

El link que hi ha és :
http://optimot.gencat.ca/ i hauria de ser http://optimot.gencat.cat/ (falta una "t" al final).

Salutacions,
pep.

Xavier Vidal ha dit...

És veritat, Pep, m'havia deixat la 't' d cat al final. Gràcies per alertar-me. Ara ja està corregit. Salut!

Unknown ha dit...

Allò que sembla complicat és que el virus vingui de fora. Els caixers se suposa que estan dins d'una xarxa segura. Per tant, si no és una contaminació en xarxa o instal·lada manualment, no té sentit. Per això, d'entrada, virus en caixers, si no és per actuacions maliccioses dels treballadors, no tenen sentit.

Ara bé, d'estafes amb els caixers se n'han fet, i ja fa anys que es fan. Posar una falsa boca a l'entrada per poder copiar la banda magnètica i llegir el PIN amb un sistema de gravació estratègicament ubicat són fets reals, i no han estat virus.

També li ha passat a gent que ha tret diners d'un caixer i que resulta que han acabat sent bitllets falsos -veritat o llegenda-?. Es tracta d'establir si tens confiança o no en la teva entitat. Sempre et poden estafar però, se suposa que hi ha uns marges de confiança amb aquelles entitats que coneixes.

Anònim ha dit...

Virus no sé, però spam, a manta.
Et fan esperar i mentrestant et van fusellant a base de propaganda. I no pots mirar enlloc, als caixers no hi ha res a veure, i si mires al sostre et trobes amb la camara de seguretat...
Que si la mires molt igual pensen que estas preparant alguna cosa rara, vés a saber

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint