de juny 05, 2009 Si descarregues pel·lícules, et reduiran la velocitat

Aquest sembla ser el pacte a què han arribat els proveïdors d'Internet i la Coalició de Creadors i Indústries de continguts (SGAE, PROMUSICAE, FAP...). Ho publica ADSLZone i es tracta d'un pacte segons el qual es reduiria la velocitat de descàrrega de l'ADSL a 1 mega si l'usuari es baixa més de 20 gigues de material protegit per drets d'autor. Els operadors (Telefònica, ONO, Jazztel...) diuen que és una proposta assumible jurídicament, però jo tinc alguns dubtes. Com podran destriar el material descarregat que estiga protegit per drets d'autor del que no? És legal saber la quantitat de material que baixes, els llocs que visites o els ports pels que va la informació, però no el contingut. Investigar el contingut de les comunicacions sense un permís judicial és il·legal. I, si no es pot saber quin és el contingut, com sabran quina part del que es descarrega és un disc de Madonna i quin és l'última distribució de Linux o el vídeo del bateig de la teua neboda o un joc en streaming de 10 gigues que has comprat per Internet? O la mesura seria il·legal per ser indiscriminada o seria il·legal per espiar-te el contingut de les comunicacions (què creieu els qui sou advocats?). A més, si tu has firmat un contracte per 20 megues, amb quina cara te'n cobraran 20 i te'n subministraran només 1. Mala peça al teler perquè, en quan algun operador diga que no posa limitacions a les descàrregues perquè això és responsabilitat legalment de l'usuari la gent s'hi apuntarà massivament. Què en penseu?
del.icio.us

9 comentaris:

Anònim ha dit...

La protecció als autors es desmesurada i desproporcionada, jo crec que hem de superar aquest monopoli i preus abusius dels operadors que proporcionen internet,espero s'inventi un sistema en el futur que passi per sobre de totes les operadores i internet sigui alliberat definitivament.

Només així la revolució de la informació serà real al 100 per 100.

LLiure de controls polítics i socials.

D.S.

MHB ha dit...

Més llenya al foc:
La Asociación de Internautas denuncia a Gónzalez-Sinde por la ampliación de las ayudas al cine.
Més informació aquí:
http://www.internautas.org/html/5595.html

Anònim ha dit...

Jo quant vaig al videclub, passo de llarg de la secció de pel·lícules espanyoles, es fan coses tan horribles que em venen ganes de descanviar la pela... i del cinema en català ja no et dic res...són diazepans encoberts... vergonya aliena, ... seguim pagant als mediocres... fent "arte y engaño"...

Jo proposo baixar d'internet pel.lícules espanyoles per tirar-les a la paperera de l'ordinador.

Anònim ha dit...

una pregunta? si una serie la fan per la tele i la gravo? la puc guardar per veurela sempre no?, doncs perque em volen prohibir baixar una seriae que ya han fet per la tele?

Xavier - Tarragona ha dit...

Hola Xavier!

De fet, tu ja n'apuntes diverses objeccions legals a l'acord que, se suposa, han arribat. Jurídicament és inadmissible la proposta, tret que es facin canvis a l'ordenament jurídic actual (i tot pot passar!!!).

Dubto però que siguin tan rucs com per no tenir previstes aquestes qüestions i, probablement, se'n curin en salut fent-ho de formes diferents. Per exemple, el Govern podria aprovar un reglament en el qual es determinés una inversió de la càrrega de la prova: és a dir, que davant d'un ús intensiu de la connexió a Internet es determinés la pressumpció jurídica que se n'està fent un ús il·legal i que fos l'internauta qui hagués de demostrar que els 20 Gb d'informació que es va descarregar tal dia, eren forografies i videos particulars, un joc en xarxa que hagués comprat, etc... Tampoc això em sembla que sigui jurídicament acceptable però tindríem un problema: seria una norma reglamentària que només podrien rebatre els tribunals de justícia ordinaris, si troben que contradiu la llei que desenvolupen. Igualment, el Govern pot instar a canviar les lleis abans que els reglaments, de manera que només el Tribunal Constitucional podria anul·lar la llei si trobés que contradiu la Constitució (per vulneració d'un dret fonamental com el del secret de les comunicacions per exemple).

No sé, no veig gens clar que una mesura com l'acordada es pugui dur a terme a la pràctica. Però començo a pensar que ja sigui des del Govern d'espanya, ja sigui des de la Comissió Europea, ens canviaran el panorama jurídic actual... :-(

Salut!

Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

Bona ostia s'han endut el francesos, de moment diuen que la decisio de reduir o deixar sense conexio no pot ser una decisio administrativa sino penal

Anònim ha dit...

Bona ostia s'acaben d'endur els francesos, de moment diuen que no pot ser una decisio administrativa qui desconecti la conexio sino una penal.

@vilafor ha dit...

És a dir que puc descarregar-me, més o menys, 13 pelis (1'5 gb x peli) i encara alguns discos més. I això cada mes!!! Per mi ja està bé. No tinc temps ni de veure 4 pelis al mes...

I així pretenen defensar els drets d'autor?? quina bestiesa és aquesta? No s'aclareixen. S'està defensant un sistema del segle passat en comptes de crear un de nou adaptat a les tecnologies i a la societat i cultures actuals.

Xavier Vidal ha dit...

Totalment d'acord Smith, aquesta mateixa reflexió em vaig fer jo: vol dir això que li donen a l'usuari de coll 12 pelis i 30 discs, que fins aquesta xifra no hi ha problema? Realment, van donant pals d ceg. Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint