de juny 03, 2009 Wifi a Barcelona de franc

Com ja vam avançar al 'Versió Rac 1' fa uns mesos, Barcelona oferirà als ciutadans Internet de franc a través de 500 punts de connexió inhalàmbrica distribuïts per tota la ciutat. Al seu moment, vam intentar parlar amb la responsable de l'Ajuntament per saber-ne més, però no van voler parlar aleshores perquè temien que la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions els tirara endarrere el projecte. Finalment, la CMT ha donat el cop de cap, però amb algunes limitacions: horari d'oficina municipal, una hora de connexió com a màxim, impossibilitat de visitar pàgines porno i similars o capat d'aplicacions P2P (Emule, Torrent, Ares...). És una forma d'incentivar les noves tecnologies i l'accés al coneixement dels qui no tenen mitjans per pagar-s'ho i és una iniciativa que s'ha celebrar amb eufòria perquè, entre d'altres coses, democratitza el saber sense fer competència deslleial l'empresa privada. Tu podràs connectar-te des d'un parc, des del teu cotxe al carrer o fins i tot des de ta casa si estàs prou a prop del centre cívic, la biblioteca o l'oficina municipal on hi haurà el punt d'accés. Ara bé, sent tot això tan bo, el hauria de començar a preocupar-nos és la indiscriminada proliferació de xarxes Wifi i els possibles efectes de tantes ones electromagnètiques descontrolades al nostre voltant. Atents perquè avui en parlarem al 'Versió Rac 1'.
del.icio.us

6 comentaris:

CLopera ha dit...

això s’està fent des de fa temps a güifinet, que ha aconseguit que zones on no havien possibilitats de tenir connexió perquè no arribava la banda ampla, gracies a la xarxa guifi ara en tinguin. També informar que les ones de wifi, son molt poc intenses y que el telèfon mòbil que portem a la butxaca es moltes vegades pitjor que la xarxa wifi, per mes informació: http://www.guifi.net/

Albert ha dit...

I allò que va sortir fa un temps a La vanguardia, de què els nous semàfors de la ciutat incorporarien antena Wifi, segueix en peu?

La veritat és que tenint tants aparells amb Wifi avuí en dia, sembla increible que encara no hi hagi res així.

I per cert, el Wifi, tindrà successor o simplement anirà millorant?

Anònim ha dit...

Aqui trobareu tot la informació. SI que són perjudicials.
http://www.dsalud.com/radiaciones.htm

Salut!

quitus ha dit...

offtopic:
Xavier m'ha fet gràcia que parlesiu al programa del nou accesori de la Xbox360 per jugar sense pads. però si hi ha hagut una copia, més aviat literal, del "wiimote", són els nous pads de la Playstation3, que segueixen bastant la línea marcada per la Wii i Nintendo.
almenys sembla que Microsoft, ha intentat anar una mica més enllà. encara que també hauriem de relativitzar els videos vistos a l'E3 i esperar a que l'aparell sorti al mercat, per veure'n les virtuts i els defectes (s'en de microsoft, n'ha de tenir, no?)

Anònim ha dit...

Ei companys, una pregunta, quan et conectes des d'una xarxa d'un veí que no està codificada pot veure ell el contingut dels e-mails que envies o les consultes que es fan?

Xavier Vidal ha dit...

A veure, de poder, es pot, però no és fàcil, i, a més, si tan sols navegues o consultes el correu, l'ample de banda és tan poc que ni tan sols ell ho notarà en el seu router. Ara, és evident que si els teus correus no van encriptats, hi ha eines per captar el trànsit de paquets que fas pel seu router. Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint