de juliol 14, 2009 Alerta amb el bluetooth del mòbil, et poden robar les dades

Els telèfons més moderns tenen la capacitat de comunicar-se de forma gratuïta a través del bluetooth, cosa que resulta molt pràctica per enviar cançons, fotos o documents. Ara bé, també és un perill perquè hi ha algunes aplicacions que permeten entrar a través del bluetooth al nostre telèfon i remenar de dalt a baix tot el que tenim. És més, permeten transferir els arxius del nostre telèfon al de l'atacant per robar-nos així des de fotos fins a claus que tinguem emmagatzemades. Entre d'altres, s'ha popularitzat molt darrerament a Internet una aplicació anomenada BT Info i la variant BT File Manager. Es tracta d'un programa fàcil d'aconseguir i que funciona com un explorador d'arxius normal, però vigilant el telèfon espiat. De moment i per sort, cal autoritzar la intrusió, tot i que es pot camuflar de moltes maneres però és necessari extremar les precaucions perquè la informació que portem als mòbils és cada vegada més sensible (que li pregunten a Paris Hilton o a la família Thyssen...). El consell és sempre portar el bluetooth tancat per defecte i només engegar-lo quan necessitem fer alguna connexió puntual per després tancar-lo a continuació. I, sobre tot, no deixar entrar cap connexió al nostre telèfon que no tinguem clar de qui prové. No descuideu les precaucions de seguretat al telèfon perquè és el proper objectiu del delinqüents informàtics.
del.icio.us

4 comentaris:

Pau ha dit...

Tancat per defecte...pero es que pels qui estem tot el dia al cotxe (i jo fins i tot puc pujar-me a 3 diferents al dia, doncs es millor tenir-lo conectat sempre.
Hi ha alguna aplicació per canviar la tipica contrasenya de quasi tots el BT's? O per posar-li mes seguretat al tema?

Pau ha dit...

Per cert, algú coneix un programa tipus "nokia pc suite" pero per un mobil LG? Es que li he comprat un al meu fill i ve sense software, i no se quin posar-li..
Gracies per endavant...

Xavier Vidal ha dit...

Hola Pau. HI ha un programa que gestiona tots els mòbils (gairebé) i és molt intuitiu, es diu Mobiledit! i simplement connectes el telèfon (via infrarrojos, cable o bluetooth), el detecta i a continuació pots gestionat tot el contingut del telèfon des del PC. Espere que faça el fet. Salut!

Pau ha dit...

Gracies Xavier, ho provaré
Salut
Pau

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint