de juliol 17, 2009 Navegació anònima, per passar desapercebut a Internet

Moltes vegades ens agradaria no deixar rastres per allà on passem quan naveguem a Internet. Les raons poden ser diverses, des de les més transparents (que no ens 'empudeguen' els llocs on anem amb tota mena de galetes i programes de seguiment) fins les més obscures (hem anat a llocs poc recomanables). Per això, hi ha un parell de navegadors, que, al marge de solucions comercials més cares, poden fer-vos el fet. La primera és una versió d'Opera, l'Opera Tor que es fica pels budells d'Internet, saltant d'estació en estació a través de la xarxa anònima TOR (The Onion Router). El Tor és un sistema de navegació que et fa passar per ordinadors interposats de tal forma que el lloc que visites no sap d'on vens ni qui ets. El TOR es pot instal·lar per separat, però aquesta versió d'Opera el porta incorporat i és extremadament senzill d'instal·lar i usar. És molt anònim, tot i que lògicament, també lent. L'altra alternativa és l'xB Browser, basat en Firefox, que és la versió de codi obert d'una companyia d'anonimització d'Internet molt poderosa. És ràpid i segur i no deixa cap rastre. També està basat en la navegació a través de la Xarxa TOR. Són dos de les moltes solucions per intentar ser el més invisible possible a la Xarxa, per si de cas alguna vegada ho necessiteu
DESCARREGAR OPERA TOR. (si es mor l'enllaç directe, aquesta és la pàgina mare)
DESCARREGAR xB BROWSER (windows).
del.icio.us

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vidal,
fins a quin punt es real la navegació anònima (private browsing) del safari de mac?

Merci
Ivan

Xavier Vidal ha dit...

Home, no és realment navegació anònima, si per anònima entenem, a banda de no deixar rastre, d'impedir la instal·lació de cookies i desactivació de jabascript, el canvi d'IP que detecta el lloc de destí. Tant en Mac, com el Chrome, com altre navegadors, quan diuen que naveguen de forma segura no és anònima. De forma anònima només pots navegar si ho fas a través d'un proxy d'alta ocultació, una VNP (una mena de túnel on s'oculten els paquets) o a través de la Xarxa TOR. Tot i aixì, la navegació anònima absoluta no existeix, sempre et poden ratrejar, però, com en tot, hi ha nivells i els navegadors 'de sèrie' no ho són, d'anònims. En fi, no sé si t'he contestat com volies.
Salut!

Xavier Vidal ha dit...

Quan vulgues fer la prova de quin nivell d'anonimat tens, visita aquesta pàgina
https://xerobank.com/tools/anonymity-checker/
és la del Xero Bank, i per tant, on posa fix en el problemes detectats et porta a la pàgina per comprar el seu producte professional, però la informació que et dona sobre el que se sap del teu navegador és perfectament vàlid.
Salut!

Anònim ha dit...

Merci Vidal!!!

Ivan

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint