de desembre 09, 2009 Apleguen les extensions pel navegador de Google

AFEGIT: Ja hi ha les versions beta del navegador Chrome per Mac i Linux (que ja era hora...). Les podeu descarergar ací per Mac i ací per Línux.
El Google Chrome té cada vegada més seguidors i, tot i que de moment no passa del 5% del mercat dels navegadors, millora dia a dia. Una de les carències més importants que tenia, al meu entendre, era la personalització mitjançant les extensions, que fan que Firefox siga, ara mateix el millor navegador del mercat. La gent de Google ho sabia i per fi ha dotat el Chrome amb aquests afegits menuts que amplien la funcionalitat al que qualsevol de nosaltres pot desitjar, és a dir, a les necessitats particulars. Tot i
que encara són poques, al voltant de les 300, ja hi ha algunes de les més pràctiques, com la que t'avisa de l'arribada de correus al Gmail o la que permet sincronitzar tots els favorits d'un ordinador a l'altre dels que fas servir. Cert és que encara li falten algunes fonamentals, com l'Adblock Plus, (tot i que n'hi ha una de semblant anomenada adsweep) que elimina tota la publicitat dels llocs per on navegues o el Weave (que no és ben bé una extensió) i que permet 'clonar' el teu Firefox allà on l'obres, és a dir, que guarda des de l'historial fins les contrasenyes o les cookies (si li permets) a Internet i quan obres el navegador a qualsevol altre lloc replica els ajustaments. Però no dubteu que, com que són útils, Google no trigarà a incorporar-les al Chrome. Quanta més oferta, més guanyem els internautes, no creieu?
del.icio.us

4 comentaris:

quitus ha dit...

per cert, el VEVO (vevo.com) va camí de convertir-se en el nou HULU. una pasada de web, que desgraciadament, si vius en certes zones del món, no hi pots accedir. o sigui, una merda.

Anònim ha dit...

Firefox el millor navegador? Mira, que ho digui segons qui, d'acord, però tu...! Opera és el millor navegador, encara que la gent no l'adopti gaire. Però això no vol dir res, la gent mira programes de la tv que farien vomitar a una vaca. Entra a softonic.com i mira quin navegador té més bona nota, tnat per part dels usuaris com pels administradors. Firefox és una barcota, pesat i antic. Opera té tot el que un pugui desitjar i sempre innovant, els altres navegadors el copien. Interessa't per Opera, company. Firefox és antic i pesat.

Miquel
Tarragona

Xavier Vidal ha dit...

Company Miquel, faig servir l'Opera des de la versió 5, el faig servir avui en la versió 10.10 i faig servir l'OperaTor. Per tant, el conec molt bé, però, per desgràcia, encara no té extensions, tot i que sí que fa anar els scripts del Greasemonkey. És cert que el firefox menja molta memòria, però avui dia, amb la quantitat que n'hi ha a les màquines, no es nota gaire i, t'he de dir, a més, que l'Opera en fa servir gairebé tanta com el Firefox. Per a mi, avui dia, el Firefox és el millor navegador encara. Tot i que devora recursos. la versatilitat i la personalització que permet no ho permet cap altre navegador, ni tan sols el meu estimat Opera que tantes vegades he recomanat (i que faig servir en tots els sistemes operatius amb què treballe). M'agrada opera, faig servir Opera, però honestament crec que no és tan útil, ponderant tot el que pot fer i el que no, com el Firefox. I que conste que no tinc accions de Mozilla
Salut i gràcies

Anònim ha dit...

Doncs jo no aprecio tant com tu les extensions de firefox, company. Trobo que Opera té tot el que hom pugui desitjar. És versàtil, dinàmic, ràpid. Es pot posar en català, té corrector de català, widgets, correu imap, notes... bé, tu ja ho saps. Una abraçada.

Miquel

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint