de desembre 02, 2009 Ha de poder l'administració tancar una web sense autorització judicial?

La pregunta ve a tomb perquè es preveu tempesta en la comunitat internauta amb la llei d'Economia Sostenible que modificarà la Llei d'Internet (la LSSI). Fins ara, tancar una pàgina web que suposadament infringira drets de propietat intel·lectual era potestat d'un jutge. L'administració (el ministeri de Cultura o Justícia, posem per cas) només ho podia fer en cas d'investigació penal per fisc de la seguretat nacional, la salut pública o la dignitat de la persona i la protecció dels infants. Ara, amb la modificació de la llei, es crearà una comissió de cinc membres, fonamentalment de Cultura, que podran tancar una pàgina si ofereix enllaços per descarregar material que ells consideren que infringeix els drets de la propietat intel·lectual. La setmana passada, el parlament Europeu va aprovar que els estats pogueren fer-ho i ara s'ha aprofitat. Sembla aquesta 'policia cultural', per dir-ho així, podrà consultat un jutge si ho considera oportú, però no serà necessari. La cosa posa en risc tota una cultura i representa un canvi radical en les garanties judicials de les pàgines d'Internet, que fins ara tenien la tutela judicial i ara deixaran de tenir-la, segons sembla. L'assumpte sembla especialment preocupant per dos fets: fins ara, els jutges no estan condemnant les pàgines que només posen enllaços a continguts i no continguts pròpiament, i, segon, entitats com l'SGAE, tan propera a l'actual direcció del ministeri de Cultura considera que s'infringeixen els drets d'autor fins i tot quan l'autor vol cedir lliurement els els seus drets. Potser les autoritats culturals han decidit deixar de confiar tant en els jutges i confiar més en el criteri de les entitats recaptatòries dels drets d'autor. En sentirem a parlar i molt, d'aquest canvi legislatiu.
del.icio.us

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta gentussa de l'SGAE es pensen que ens fan un favor quan mirem les merdes de pelis que fan, però en realitat el favor els hi fem nosaltres a ells. Com diuen en castellà "con su pan se lo coman".

En quan a la ministra, és evident que no serveix pel càrrec, és com si posessin Cruela de Vil de responsable de una protectora d'animals. La culpa tabé és de qui la va nomenar.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint