de desembre 11, 2009 Més privacitat o més publicitat en Facebook?

Ben segur que haureu vist la finestra que es mostra quan obres el Facebook (cas que tingueu Facebook) i que informa sobre canvis en la política de privacitat de l'empresa. El que diu Barry Schnitt, portaveu de la xarxa social, és que els usuaris del Facebook han de ser oberts al món, és a dir, que el que diuen, fan o pengen ho ha de veure qualsevol, per comptes de només els seus amics. De fet, les modificacions ofereixen la possibilitat de compartir les actualitzacions amb els altres usuaris de Facebook, encara que no siguen amics o fins i tot amb qualsevol internauta a través dels cercadors. Per entendre'ns, Facebook va nàixer amb una vocació de grup de col·legues, de gent coneguda o recuperada del passat, de grup més o menys reduït, però Marck Zuckerberg se n'ha adonat que té 350 milions d'afiliats a la seua xarxa social, que són molts, però ha reflexionat i ha dit "per què només 350, per què no tots, per què no mil milions o més?". Això és el que pretenen els canvis, estendre l'abast del que publiquem d'una xarxa tancada i privada a una altra oberta i universal. No dic que siga del tot roí, sinó que significa, clarament, un gir copernicà en la filosofia de Facebook. El problema és que, con sol ser habitual, Facebook ens cola en el sac coses que no volíem: les dades bàsiques, com ara la foto del perfil, el nom, la ciutat d'origen, del sexe i de la pertinença a xarxes, ara és pública per a tots els internautes, vulgues o no. Alguna associació de drets dels internautes, com la L'Electronic Frontier Foundation ja ha alertat sobre això. Ara bé, a vore qui li estossega a Zuckerberg, un compare que té una cartera de clients de 350 milions. Recordeu que si us voleu donar de baixa completament, de soca arrèl del Facebook no és fàcil, necessiteu les instruccions que hi ha en aquesta adreça.
del.icio.us

3 comentaris:

Albert B. i R. ha dit...

No entenc gaire d'aquests temes i quan m'ha sortit el missatge m'he quedat una mica parat. He posat tot "Configuració antiga" menys "Missatges que he creat" (tampoc creo res d'especial). Sobre el tema dels números de telf, correu electrònic i adreça diria que tb he posat "Configuració antiga". Significa això que tothom les podrà veure ara? És que quan premia sobre el botó posava,diria "només amics". Ja es podia fer abans?
Gràcies i disculpes per els molèsties.

Xavier Vidal ha dit...

No, Albert, no podran vore la teua adreça ni el telèfon, el que sí que podran veure és la teua foto del perfil, el teu nom, la ciutat d'origen, a quines xarxes pertanys i si ets home, dona o rafaelet el del forn, però telef i adreça, no.
Salut!

Albert B. i R. ha dit...

Gràcies per resoldre el dubte! Ja em quedo més tranquil!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint