de gener 27, 2010 És segur guardar-ho tot a Internet ("cloud computing")?

La meua iaia deia que ella preferia tenir els diners baix d'un taulell que portar-los al banc, que no se'n fiava, que el banc el podien atracar o es podien perdre... Això ho deia abans que els bancs es convertiren en l'alternativa pràcticament única per guardar els nostres diners. La meua iaia no viatjava, no gastava massa i no manipulava massa els diners. Amb els temps va entendre que el banc era la millor alternativa. Amb el "cloud computing" acabarà passant una cosa similar. Per molt que passen coses com els atacs a Google, que és un atac directe i xinés al "cloud computing", la tendència és imparable i les avantatges són evidents. Tenir tot el que necessites a nivell informàtic a qualsevol ordinador del món (com passa amb els diners i els bancs) no haver-te de preocupar de la seguretat perquè ja ho fan ells i poder accedir-hi des de qualsevol dispositiu (des d'un mòbils fins un cotxe) són arguments sense competència. Atacs en seguiran havent, però també si tens els cacaus baix d'un taulell taulell: ara s'ha sabut que les tres principals companyies energètiques de Texas van sofrir un server atac i els van robar documents molt importants que tenien 'sota un taulell'. Fins i tot el govern britànic té previst crear una xarxa de "cloud computing" pròpia per millorar la comunicació i l'organització de les agències públiques. De risc, sempre n'hi haurà, però amb el temps, els diners han acabat al banc, com la nostra vida digital acabarà guardada a Internet, no creieu?
del.icio.us

3 comentaris:

Ruben ha dit...

Jo ja sé que en algun dia ens trobarem amb un fracàs absolut... se n'anirà a prendre vent Internet i semblarà que tornem a les cavernes.
Jo en alguna ocasió se m'ha tallat la connexió uns dies i ja em desespero, no puc treballar, ni portar la comptabilitat ni res, toca agafar el portàtil i anar a la biblioteca més propera.
I quan fan tasques de manteniment al Google Calendar, ja tremolo...

Jordi ha dit...

Ja fa temps que segueixo aqust blog tan interessant.
Avui em permeto fer una mica d'spam: Si voleu veure el Richard Stallman en directe, podeu venir a l'IES Lacetània de Manresa a les 7 de la tarda el divendres.
Salut!

Anònim ha dit...

doncs prova eyeOs,
Es programari lliure, i el pots posar al teu propi servidor, per tant tot està a la xarxa però a la teva xarxa.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint