de gener 11, 2010 A qui sosté la 'llei de les descàrregues sostenibles"? (Modificat)

Com sabeu, divendres va aprovar el govern de Zapatero la creació de la Comissió de Propietat Intel·lectual que quan rebi una denúncia sobre una pàgina que se suposa que vulnera els drets de la propietat intel·lectual procedirà a intentar tancar-la. Remetrà a l'Audiència Nacional, ni més ni menys, la petició de tancament de la pàgina, presuposant així que és culpable abans de ser jutjada. El jutge de l'Audiència Nacional, que recordem que s'encarrega dels grans assumptes de narcotràfic i terrorisme, dirà si el tancament vulnera els drets del propietari de la pàgina o no i es procedirà al tancament. I després, el contenciós serà jutjat. És una perversió del sistema judicial, segons sostenen molts experts, perquè és com si jo denuncio el meu veí perquè crec que m'ha robat la moto i decideixen tancar-lo a la presó per si de cas i si després resulta que no ho havia fet, doncs ja el deixaran el llibertat. Ja s'ha fet públic el text de l'avantprojecte Llei d'Economia Sostenible i la mesura és una equivocació del govern, que cedeix a les pressions d'uns quants autors associats, és a dir, una part d'una de les parts, sense tenir en compte la resta. Només cal veure el concepte de 'lucre indirecte'. Al meu entendre, s'estan equivocant molt. S'equivoquen en donar-li prioritat als assumptes de propietat intel·lectual sobre altres delictes més greus com els robatoris, les estafes (que no tindran cap Comissió que puga anar a l'Audiència Nacional a demanar mesures cautelars). S'equivoquen quan fan una disposició corri-correns perquè comença la Presidència Europea i la Unió li ha dit a Zapatero que es pose les piles que hi ha massa tolerància amb les descàrregues. S'equivoquen incloent aquesta mesura en una Llei d'Economía Sostenible, que no té res a veure. S'equivoquen quan decideixen no comptar amb la comunitat internauta i no pacten res. I, s'equivoquen, sobre tot, perquè gairebé tots els contenciosos de pàgines de descàrregues d'Internet que han estat tancades han acabar en sentència absolutòria i reobertura. Són massa errades per un govern que diu que vol perseguir la pirateria quan ni tan sols sap amb exactitud què és la pirateria a Internet. S'equivoquen, en definitiva, perquè aquesta mesura només vol sostenir una indústria que es nega a adaptar-se als nos temps, però que mentrimentres, fa calaix a bocí ple, i menteix quan diu que les descàrregues provoquen la ruïna del sector: aquest any des 'descàrregues massives' resulta que ha estat el millor per al sector del cinema i de la música.
del.icio.us

2 comentaris:

Cycloste ha dit...

Si tot això hagués estat aprovat per la dreta espanyola, la gent estaría indignada i sortint als balcons de casa seva amb una casserola i una cullera de fusta dia rera dia. Ja em vaig estranyar quan els meus companys d'institut, tant progres ells, no van dir ni mu amb el cànon a l'SGAE. Hi ha molt socialisto per aquest món. Quina merda de pais, ostia!

Anònim ha dit...

Tot el que diu Matutano es veritat, si aixó ho hagues fet la dreta... Deu meu!! Dona la sensació que quatre "progres" que van fer campanya amb el Zapatero son els responsables de tot aixó i realment no tenen ni idea del que es la pirateria. I a mes amb la presidencia de la UE per aparentar el que no som,si cada dia fem mes pena!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint