de gener 11, 2010 Twitter i els controls d'alcoholèmia

Hi ha molta gent que és altament escèptica sobre la utilitat pràctic del Twitter, però la realitat és que cada dia hi ha més gent i es fa servir per coses més reals. L'exemple és Mèxic, on es fa servir darrerament per avisar dels llocs on estan intal·lats els controls d'alcoholèmia de la policia. Els diferents usuaris, quan veuen la ubicació d'un control que pretén detectar els qui condueixen beguts, envia un twitter amb les dades de localització exactes i així la resta de la comunitat sap a què atendre's. També comença a fer-se servir per alertar de la presència de radars de trànsit. No és que siga molt bo per la societat evitar que la gent que es posa al volant amb unes copes de més passe un control de alcoholèmia, per raons evidents, però el sistema té altres usos menys criticables relacionats amb el trànsit. M'estic imaginant, per exemple, informació sobre plaques de gel a la carretera, sobre mal estat de l'asfalt en un tram determinat o sobre accidents, tot en temps real. De moment, des de l'1 de gener ja hi ha la primera agència de notícies via Twitter, BNO News, un servei que s'ha fet popular a la xarxa social per la immediatesa i la fiabilitat de les informacions que ofereix. Encara acabarà servint i molt, el Twitter!
del.icio.us

1 comentaris:

MHB ha dit...

Hola Xavier,
has sentit a parlar del Waze? És una aplicació per Android i Iphone, entre d'altres, que a través de GPS i connexió a internet, envia dades a temps real de l'estat del trànsit.
www.waze.com
És una comunitat creixent que fa això mateix que dius del twitter: serveix per saber com està el trànsit gràcies a tots els usuaris. A part que gràcies al GPS saps si hi ha retencions (per la velocitat a què es cricula) cada ususari pot afegir informació, bé sigui accidents o incidents, com controls i radars.
Salut i tecnològic 2010.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint