de març 26, 2013 Extractes d'"El proper Steve Jobs", de Nolan Bushell (via Mashable)


El mític Nolan Bushell, fundador d'Atari i creador del primer videojoc, està a punt de publicar una més que interessant biografia d'Steve Jobs que es dirà "El proper Steve Jobs". Bushell va ser cap de Jobs quan el creador d'Apple començava a treballar. També del dissenyador i cofundador d'Apple, Steve Wozniak. Bushell. Els coneixia molt bé i va ser amic de Jobs durant dècades. Ara ha decidit escriure tot el que sap del geni de la poma. I de ben segur que serà molt interessant. Mashable ha publicat un estracte del llibre que podeu llegir a continuació traduït.

"Gestionar els creatius és com controlar els gats. Pots provar-ho i provar-ho, però al final fallaràs. Així que, en lloc d'establir normes depriments a la seva empresa, és millor crear una organització que siga coneguda pels seus ‘pongs’ flexibles i originals. Els creatius vindran arrossegant-se fora dels seus caus acollidors, buscant un lloc per establir-se.

Mai els podràs controlar, però si els ofereixes un bon ambient de treball i directrius elàstiques, pots obtenir excel·lents resultats d'ells i, per extensió, la teua companyia i els teus inversors seran més feliços. L'alternativa és l'establiment d'un ambient tan rígid i estandarditzat que les úniques persones a qui agradarà seran els qui ja són rígids i estandarditzats.

Per exemple, quan Steve Jobs va començar a treballar a Atari, volia poder dormir tota la nit a l'oficina. Sempre hi havia un guàrdia a l'edifici, però hi havia alarmes també. Si la gent estava dormint sota els escriptoris i es movien per les instal·lacions a les 3 de la matinada, les alarmes es posarien a sonar sense parar. Així que hi havia regles: no dormir durant la nit a l'oficina.

Però Steve Jobs era insistent. Havia de dormir a la feina. En cas contrari, plegaria. El seu amic Steve Wozniak pensava el mateix. El nostre cap de seguretat, però, era igualment insistent amb no permetre-ho. Al final, vam decidir permetre’ls-hi dormir durant la nit, deixant els guàrdies de seguretat i llevant les alarmes perquè preferírem crear un ambient còmode per als ‘Steves’.

Aviat els Steves es va portar futons i els van guardar sota del seu escriptori per poder treballar fins les 3 de la matinada i després dormir cinc o sis hores. No hi havia cap lloc per dutxar-se o banyar-se. No els importava això. Ells no creien en el bany.

Quan els vam permetre dormir a l’empresa, ens vam trobar amb què diversos altres empleats amb llargs desplaçaments per arribar a la feina van decidir que preferien passar la nit a la companyia. Per això vam anar una mica més enllà i vam afegir dutxes a un dels banys. A alguns membres del personal sí que els agradava dutxar-se

Podeu trobar la resta del text que ha publicat Mashable en aquest Google Docs

del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint