de febrer 10, 2007 Protegeix l'ordinador a forat i a finestra

No val a distraure's que els virus i, sobre tot, els troians, estan atacant fort. L'altre dia, les tretze computadores que conformen la base d'internet, els anomenats root servers o servidors arrels, que són els qui redirigeixen tot els tràfic d'internet (i que, per cert, estan controlats pel Ministeri de Defensa dels EEUUU) van ser atacats durant deu hores seguides. Per matenir la vostra màquina segura, només cal fer un parell de coses. Primer, mantenir el sistema operatiu al dia perquè vuit de cada deu problemes de malware i troians aprofita errades de sistemes no actualitzats. Segon, instal·lar un bon antivirus i un bon firewall, que poden ser perfectament gratuïts i funcionen igual de bé. Avast acaba de traure una versió en català del seu potent antivirus gratuït que podeu descarregar ací. Només cal que us registreu i us enviaran una clau que val per un any. En quan al firewall, n'hi ha molts, però jo vos en recomane un gratït també per ús personal, l'Outpost Firewall que podeu descarregar lliurement o bé el Zone Alarm que és tan bo o més. Amb això en teniu prou per evitar el 95% dels problemes de virus, troians i malware del vostre ordinador. Espere que vos haja servit el consell.

del.icio.us

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo faig servir el ZoneAlarm des de fa uns 3 o 4 anys, i em va la mar de bé! L'únic problema que té és que la versió castellana s'actualitza més tard que l'anglesa.

I m'agradaria afegir 2 aplicacions gratuïtes a la llista: l'Ad-Aware Personal (www.lavasoft.de) i l'Spybot (www.spybot.com). El primer és un programa bastant conegut per eliminar "adwares", i el segon és capaç d'eliminar programes espia, i fins i tot d'immunitzar el sistema contra aquest tipus de malware. Ambdós tenen actualitzacions periòdiques, i també es poden posar en català (l'Ad-Aware baixant un programa que instal·la idiomes addicionals, i l'Spybot a través dels menús del programa).

Des que els vaig descobrir, per mi s'han convertit en dos programes imprescindibles.

Anònim ha dit...

Jo estic amb AVG. Em sembla que al final optaré per GNU/Linux i apa. N'estic bastant fart de fer neteges inútils.

Anònim ha dit...

Moltes gracies xavier, per els consells. La veritat es que en aixó de la informàtica vaig vastant perdut, i amb els vostre Blog i el programa vaig aprenent.
Ja vaig instalar el google heart, i és una passada. Acavo de instalar l'antivirus i el firewall (que per cert, no se qué carai és).

Salutacions al Toni, l'espin, els senyors Marcelí i Cañellas, i a tot l'equip.

Gràcies

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint