de març 17, 2008 REM deixarà descarregar el seu nou disc de franc

Recordeu com es van emprenyar els Estopa perquè s'havia filtrat el seu disc a Internet i deien que se n'havien descarregat 250.000 còpies? Molta gent va estarrufar el nas davant aquestes dades. Ara, REM dona una llisó a molta gent: la banda avançarà el seu nou disc "Accelerate" a Internet i els fans podran descarregar-se'l de franc a xarxes socials com Facebook o MySpace a través d'una aplicació, l'Ilike. REM creu que el fet que la gent es descarregue el seu disc no perjudica les vendes, que la gent que li agrade se'l comprarà igual. Potser, fins i tot, molta gent se'l comprarà pel gest que han tingut deixant que la gent se'l descarregue de bades. Molta gent hauria de seguir el seu exemple. Per a que aneu fent boca, vos deixe unes imatges del nou disc.

del.icio.us

11 comentaris:

Anònim ha dit...

respecte al tema de la mnusica a internet hem sembla que és el lloc on més hipocresia hi ha, treient la prostitució.

El fet que es pugui descarregar una obra d'internet de manera gratuita no justifica que sigui lícit fer-ho. El raonament, al meu entendre, és molt simple: La propietat intelectual té un cost, i sembla raonable que si crees una obra tinguis dret a cobrar si és que la gent la vol sentir, o veure, etc.. Fiquem-nos a la pell del creador. No és just que es algú pugui disfrutar de la meva obra (abans inclús de que sigui publicada per la distribuidora) si m'ha costat un esforç fer-ho i per tant vulgui guanyar diners amb alló que he fet.

Les justificacions de robar aquesta obra descarregant-la per internet són multiples:

- És cultura, per tant hauria de ser lliure etc... Obviament una cosa no vol dir laltre. Tot té un cost, i per aixo hi ha un mercat...

- Els preus dels discs són molt alts. Bé. La cocacola també és molt cara respecte al seu cost real (1-2 centims per ampolla?) i bé que la comprem sense qüestionar-ho. La diferència està en que no en podem fer una còpia...

- Ja es paga el cànon. Deu vulgui que el canon duri molts anys, perque si es fecin be les coses, s'hauria de perseguir al que descarrega material per internet, i per tant roba aquesta propietat intelectual.

En fi. Jo al menys ho veig molt clar. Respecte al que ha fet REM, ells sabran. Ara perque és novetat, pero imagineu tots els grups fent el mateix. Al final ningú compraria res (a no ser que fossis un super-fan, però aquests son molt pocs comparats amb la gent totl que compra discos)

Com a mínim, siguem coherents. Que en penseu? (Particularment m'agradaria escoltar la opinió del Xavier, tant afí a la "pirateria...")

Anònim ha dit...

senyor anònim,
la gran majoria dels artistes es guanyen la vida en els concerts, no amb els àlbums. un altíssim percentatge dels diners guanyats en venda de discos s'ho queda la discogràfica.
és per això que els artistes estan deixant les grans discogràfiques i es produeixen ells mateixos els discos amb promocions tant bones com la de radiohead, nin o els mateixos r.e.m.: saben que es guanyaran el favor del públic, però encara tenen més clar que aquells que realment anaven a comprar el disc, el compraran igual.
no hi perden res, només hi guanyen posant una mica de lògica al que venen.

Anònim ha dit...

Hipocresia?que el cànon duri molt de temps?
Si t'adones el cànon el cobren els artistes que més calers guanyen, contra el cànon no només hi han els que es descarreguen les coses sinó també petits artistes que no veuen un duro d'aquests calers. S'ho embutxaquen societats d'autors i grans artistes.
L'altre tema és que si jo pago per el cànon, tinc dret a baixar-me el que em dongui la gana no?

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.

Anònim ha dit...

Hola, soc el mateix d'abans...

Però, no us sembla que és robatori intelectual descarregarse ilegalment musica de internet, de la mateixa manera que ho és també un programa informatic o un joc?
És a dir, guanyi qui guanyi els diners... aixo justificaria el robatori? Quin coll de sentit té? Perque aleshores deixem de comprar a multinaionals perque qui s'enriqueix és segur que no sera just. Si voleu fer justicia de debó, deixeu de comprar a qui fabrica a xina explotrant la gent com explotaven els nostres avis!!!

No us sembla una mica incoherent, si no estúpid, el que dieu???

Jo flipo! Salutacions

Anònim ha dit...

I si tractéssim la música com la pintura, que el pintor no cobra fins que l'usuari no està convençut que li agradarà, l'ha mirada i re-mirada i, finalment, si li mola, se la compra. Amb la música podria passar igual (i, de fet, passa, mireu, si no, Radiohead, Rem,Rubén Blades, Silvio Rodríguez, Ringo Starr...) que primer le'escoltessis i, si t'agrada, compressis el CD amb els extres i el valor afegit de les lletres, les il·lustracions, subscripcions com en el cas d'Estopa. En fi, que no és tan estrany primer escoltar la música i, si t'agrada, comprar-la, donat que els diners no venen de la venda, sinó dels concerts, les teles, el merchandising... Penseu que després del que va passar amb Estopa, en una sola setmana van vendre 140.000 còpies d'Allenrock.

Anònim ha dit...

Hem sembla que lanonim anterior no ha anat encara a l' FNAC. Per cert, si algu hem pot dir quin valor afegit te el comptrar el disc pagant respecte a escoltar la musica gratis a casa (que no sigui la chorrada de complements dels cds, molts d'ells inutils...) ho agrairia.

Salutacions

Anònim ha dit...

Mirem-nos primer els sous, comparats amb el preu de la música respecte d'altres països.
Jo personalment em compro películes originals en dvd perque m'agrada el fet de tenir-les a una prestatgeria, col·leccionar-les, això si, primer les he d'haver vist sinó no me la jugo a gastarme 15 € en un pastís de pelicula.
El mateix passa amb la música. Perque m'he de comprar un disc que costa 20€ si només m'agrada una cançó?

Anònim ha dit...

Aleshores compra un single

Anònim ha dit...

Si en venguesin del que jo vull...

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el comentàri del amic Jordi.Jo em dedico a la música desde fa ja bastants anys,i he pogut viure en primera persona la revolució que Internet ha suposat per als grups.Els músics ja estem farts de ser tractats com a "mercadería" per les discogràfiques,i Internet es la eina perfecte per poder donar-nos a conèixer per nosaltres mateixos.
Lo que ens interesa als grups es que la gent ens escolti,i som cada cop més conscients de que,si ens volem guanyar la vida amb la música,hem de fer concerts.No hi ha més.
Jo em vaig introduir en el món de la música gràcies precissament als REM,i es un orgull,17 anys després veure que segueixen sent un exemple a seguir,tant en el terreny musical com en el "promocional".
Visca la autopromoció,la autoedició i la descàrrega gratuïta que tant de bé ens fa als grups que volem que ens escoltin.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint