de març 30, 2009 'El langui' publica el darrer disc amb descàrrega lliure per Internet

La indústria discogràfica voldria picar-li el cap amb un martell però El Langui, un dels millors rappers espanyols d'avui dia, i el seu grup, La Excepción, no fan cas d'amenaces. Han publicat el seu quart disc 'La verdad más verdadera' a Internet i han autoritzats tots els seus fans a descarregar-se'l sense límit. La decisió no ha agradat gens la indústria, que d'aquesta manera no veurà un euro, i a més, no podrà mediatitzar la relació entre el grup La Excepción i els seus seguidors. La cosa té precedents perquè El Langui i la seua gent va denunciar la companyia discogràfica perquè amb tres discs, més d'un tema disc d'or, i una gran presència mediàtica els feien creure que el grup no només no li feia guanyar diners a al companyia sinó que eren deficitaris. I era mentida, clar. També es van inventar articles de llei per enganyar-los, incomplien les clàusules del contracte i no els van pagar ni per pipes. Així actua la indústria que després criminalitza Internet. El Langui ho ha vist clar i sap que la pasta els ve pels concerts i no per les vendes. De fet, diversos estudis contradiuen la tesi que la descàrrega de música per Internet pejudique als grups, i afirmen que l'efecte és més aviat el contrari, publicitat, presència pública i, per tant, més assistència als concerts i més beneficis. Radiohead, Rubén Blades i molts grups més han demostrat que es així. Us podeu descarregar el nou disc de El Langui i La Excepción des de la seua pàgina en aquest enllaç.
del.icio.us

2 comentaris:

carlinhos ha dit...

Xavier,

segueixes sent un demagog de collons. Intenta utilitzar la raó i no convencens de l´absurd de pensar que un disc no te un valor, i no es té pq regalar... Per cert que crec que la difusió que fas a la pirateria per internet és molt injusta i te l´hauries de replantejar, pensant una miqueta...

Xavier Vidal ha dit...

Un parell de coses, carlinhos. Primera, demagògia és defensar alguna cosa en la que no es creu. No és el cas. Segona, la 'pirateria per internet', com tu li dius, no crec que siga pirateria. Pirateria és fer el pirata, és a dir, delinquir, robar, estafar, com fan els qui venen els discs pel carrer i estafen hisenda, estafen els qui paguen impostos legalment... Baixar-se un disc per Internet, no és pirateria, mentre no et dediques a comerciar amb ell i tragues profit, però això ja ho hem parlat alguna vegada, veritat?

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint