d’abril 06, 2009 La SGAE podria perdre el monopoli del Canon Digital

Seria, sens dubte, una de les millors notícies que es podrien llegir aquesta Pasqua. El govern s'està plantejant treure-li el monopoli recaptatori a les entitats entitats de gestió de drets d'autor per crear un òrgan públic que fera aquesta feina. A dreta a llei, un impost tan important com el Canon Digital, amb més de tres-cents milions d'Euros l'any, hauria ser controlat per l'administració i no per entitats sense cap tipus de transparència com la pròpia SGAE. El ministeri d'Administracions Públiques ha elaborat un informe on recomana aquest canvi per garantir l'equitat en el cobrament, evitar abusos i repartir, posteriorment, la quantitat recaptada entre les diferents entitats que ara cobren: la pròpia SGAE, principalment, però també CEDRO, VEGAP, DAMA, AIE i AISGE. Aquest ens públic garantiria que els diners que paguem en concepte de compensació per la Còpia Privada seguiria un procés just des del principi fins al repartiment final entre els autors. No li deu haver fet cap gràcia la notícia a la SGAE, que ha viscut del Canon els darres anys i que ha arribat a infiltrar detectius privats als casament de manera il·lícita per veure si els restaurants pagaven o no el Canon. Benvinguda siga la mesura però, sobre tot, que no es queda en res ara que sembla que canviarà el titular del ministeri d'Administracions Públiques. I després ja discutirem si el canon és o no just, però de moment, ja és alguna cosa que la recaptació es faça de manera justa.
del.icio.us

6 comentaris:

quitus ha dit...

estaria bé.
l'estat es l'únic que hauria de recaptar impostos. em semblaria bé que l'SGAE estigués dintre de l'organ per decir "on anirien els diners", però qui ha de recaptar es l'estat.

Dani ha dit...

i tant que està bé ! Son uns lladres !

El seu monopoli no afavoreix la música, crec que aniríem millor amb música lliure per molt que ens facin sentir malament.

Anònim ha dit...

joel grau i llucià de Manresa i membre dels deParranda diu que:
És una notícia enverinada... ara és l'Estat qui ens diu que som uns lladres i ens seguiran rob... vull dir, cobrant. Eliminació del canon ja!

Anònim ha dit...

En aixo tens rao, Xavi, de moment que es fagi la recapta pels ministeris corresponents i no per una institucio privada. Despres ja seguirem protestant perque es fotin el canon a on els capiga

Joan ha dit...

Doncs amb la nova ministra de cultura crec que tot anirà a pitjor.

Anònim ha dit...

Ara ataquen també als petits botiguers

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint