d’octubre 14, 2009 Tarifes a Internet de les dades robades (DNI, Targetes de crèdit...)

Hi ha tot un mercat negre amagat a Internet que comercialitza les dades que els delinqüents roben tant dins de la xarxa com fora, segons ha fet públic l'empresa de seguretat Gdata. El negoci mou la impressionat xifra de 70.000 milions d'euros l'any. Hi ha fòrums absolutament tancats a neòfits on es negocia la venda de números de targetes de crèdit vàlids, adreces d'Internet amb contrasenya, comptes de PayPal o atacs DDOs. A aquests tipus de fòrums s'hi entra només per recomanació de socis de contrastada vàlua i, una vegada a dins, hi ha un món absolutament mafiós, on es pot demanar i comprar gairebé de dot. I, el que resulta més xocant, si no quedes content, com en El Corte Inglès, et tornes els diners o t'ofereixen un nou servei de franc. Entre les coses més curioses que es troben hi ha anuncis de publicitat amb banners que ofereixen atacs coordinats de denegació de servei. Un número de targeta robada es pot vendre's a partir de dos euros, un compte PayPal a partir d'un euro i un atac per tombar un servidor pot costar-te a partir de deu euros l'hora. Es tracta d'un autèntic submón dins d'Internet on es pot trobar fins i tot "peristes" virtuals, servidors on es pot col·locar tot el gènere robat en espera que arriben els compradors adequats. Vos pose la tarifa de preus... que regeixen actualment al món de l'hampa internauta, segons informació de l'empresa Gdata:

Atac DDoS (per hora)
(Màxim-mínim) 10,00 € - 40,00 €

1 milió de correus brossa dirigits a les adreces especificades (per exemple, els c
omptes de gamers)
(Màxim-mínim) 300,00 € - 800,00 €

Dades de targetes de crèdit
2,00 € - 300,00 €

Compte DHL pack station (preus basats en el volum de dades disponible)
50,00 € - 250,00 €

DNIs i carnets de conduir falsos (depèn de la qualitat de la falsificació)
50,00 € - 2.500,00 €

Bases de dades amb informació personal (preus basats en la mida i el nivell de detall)
10,00 € - 250,00 €

Comptes PayPal
1,00 € - 25.00
del.icio.us

2 comentaris:

dumdarada ha dit...

Hola, m'agrada el teu blog, el segueisc desde l'entrada sobre SITEL

Volia deixar un comentari al respecte que no vaig fer aquella vegada (ho senc) i que pareix que la gent no ha tingut en compte. I es el següent, ara comprenc perque ens volen a tots ben identificats en els mòvils i va a acabar-se el "prepago"

Respecte a la nova entrada que has fet, em recorda un cas recent en el que han hackejat un fòrum de hackers. Pero dels que tu anomenes, dedicats a fer malifetes, per tant justicia poètica.

Un salut

Xavier Vidal ha dit...

Moltes gràcies pel comentari. Tens tota la raó amb això de la justícia poètica el que passa és n'hi hauria d'haver també d'un altre tipus, de justícia, una mica més efectiva.
Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint