d’octubre 08, 2009 Ubuntu One i novetats del Karmik Koala

Si sou entusiastes de Linux i de l'Ubuntu (bé, crec que sóc entusiasta gairebé de tots els sistemes operatius...) esteu de sort, perquè la nova beta de l'Ubuntu, el Karmic Koala, presenta novetats molt interessants i ja es pot descarregar. De primer, una de les avantatges que porta és el magatzem virtual, l'Ubuntu One, que et dona dues gigues de franc per guardar arxius a Internet, i 50 si passes per caixa. Val a dir que també es pot fer servir sense tenir l'Ubuntu instal·lat, simplement a través de la pàgina web, movent, pujant i baixant arxius. Després, l'agilitat del sistema, tant en la càrrega com al moure aplicacions és molt més gran, tant per engegar el sistema com per fer anar programes grans, com l'Openoffice. Després, portarà incorporat el nou Gnome 2.28, que aporta millores visuals i de rendiment molt importants que equiparen l'Ubuntu gairebé al nivell de l'Snow Leopard o el Windows 7, amb la novetat del Gnome-shell. Després, porta el nou kernel 2.6.31 que li dona un motor d'un rendiment extraordinari. En definitiva, que si el voleu provar abans d'instal·lar la versió definitiva que arribarà el 29 d'octubre, podeu fer-ho des de livecd que podeu descarregar ací. Vos pose un vídeo que ha pujat l'Oriol on mostra una mica el funcionament del Gnome-Shell, que sembla que serà la base del proper escriptori Gnome, el 3.

del.icio.us

1 comentaris:

Jordi ha dit...

Home el kernel 2.6.31, a part de suportar ext4 que si pot influïr en el rendiment no sé si millora o empitjora les coses.
Sembla més aviat que Ubuntu cada vegada és més "vago" per cada versió nova que surt, en podeu llegir un informe molt interessant a Phoronix, on compara diferents versions, i es veu que les darreres no van tan lleugeretes com la 7.10:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_bench_2008&num=1

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint