de novembre 04, 2009 Per què duren tan poc els cartutxos de tinta d'impressora?

Segur que molts de vosaltres s'heu fet aquesta pregunta, després que un recanvi de tinta s'acabara enutjosament ràpid. Segur que us ha passat allò que la impressora no funciona, amb llumets pampalluguejant a tort i a dret, quan no havia donat cap símptoma que s'haguera acabat la tinta. Bé, és possible que estiguera molt de temps sense fer-se servir i s'haguera assecat però no és el més habitual. Hi ha una altra teoria: que les empreses que fabriquen les impressores inclouen un xip que limita el nombre de còpies que es poden fer per recanvi per forçar-te a renovar-lo i així fer que no pare el negoci. Tant si la tinta s'ha acabat com si no. Es podria qualificar com una petita estafa i fins i tot hi ha hagut querelles per això. De fet, jo m'he he trobat amb què no podia fer còpies, tot i que tenia la seguretat que quedava tinta i, llavors, investigant una mica per Internet vaig arribar a tota una colla de pàgines que defensen aquesta teoria. I, per demostrar que és certa, han posat a disposició dels internautes un programa que reseteja el comptador del xip de la impressora. Aquest és per una impressora concreta, però n'hi ha per les principals marques. Després de fer-ho, la meua impressora va seguir imprimint amb els mateixos cartutxos amb normalitat. Per què m'han d'obligar a comprar un altre recanvi quan el que tinc encara funciona? Pel negoci, no hi ha altra resposta, però crec que estem una mica farts ja que ens prenguen el pèl amb tanta impunitat, no creieu?
del.icio.us

2 comentaris:

Anònim ha dit...

D'acord amb que es pot un considerar una estafa, amb el que discrepo és amb el qualificatiu de "petita". Quàntes impressores es venen cada dia al món? Quants cartutxos? Quan costen i quin marge deixen?.
No conec els numeros de Hp o Epson, però estic convençut de que parlem de xifres dignes d'un Millet.
Ho sento, però és que el tema m'encén

dumdarada ha dit...

Gracies per l'entrada, molt bona. I es que es tot un negoci a un preu reialment especial. Per cert, els compatibles no em pareixen la solució, perque la experiència em demostra que solen ser molt problematics, sobretot els de color i especialment en les laser.

Obviament, es pot buscar en Google "el liquido mas caro del mundo" per a vore més coses sobre el tema.

Un salut

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint