de febrer 13, 2010 Comença una nova guerra de Troia

La primera Guerra de Troya va succeir fa 33 segles però ara sembla que en ve una segona, la batalla dels troians. La cosa és que la guerra entre virus ha arribat a un punt en que n'hi ha tants que no caben tots als ordinadors infectats. Per això, el grup de fabricació de troians SpyEye ha creat un kit d'infecció que 'expulsa' els troians competidors, sobre tot els del grup Zeus, de l'ordinador que infecta. És a dir, aquest kit de SpyEye 'neteja' el nostre ordinador dels altres virus per deixar només els seus. El kit costa al voltant d'uns 500 euros en els foros del mercat negre rus. La finalitat és purament econòmica: els troians es fan servir per robar números de targetes de crèdit, comptes a botigues d'Internet o esclavitzar la màquina per usar-la remotament per enviar correu escombraria o fer atacs massius. Si aquella màquina ja està infectada amb un altre troià, el grup que l'infecta ja no la pot vendre 'en exclusiva' a un grup de delinqüents perquè ja n'hi ha un altre que la fa servir. És com si llogues un habitació de ta casa: si la llogues tot el dia és un preu, però si només pots llogar-la per hores perquè ja està ocupada, és un altre preu. La diferència és que si llogues una habitació cobres tu i en el cas del troians tu ni tan sols saps que tens l'ordinador amb més hostes que el cap d'un tinyós. Ja hi havia algun alguna batalla prèvia de troians: el cuc Netsky va començar el seu atac amb insults cap als creadors dels virus Bagle i Mydoom, fins al punt de treure aquestes infeccions en versions més avançades. Actualitzeu els vostres antivirus i estigueu molt al cas perquè ha començat la segona Guerra de Troia.
del.icio.us

3 comentaris:

D ha dit...

Hola A tothom. I dons xavi que ens recomanes, dons aïr vaig instal·lar el "de moment" Fantàstic Lucid Lynx. I si es molt Rapit i tan-ve molt agradable.
Fins in altre Xavi i Companyia.

Moltes gracies xavi per la feina que fas de en ensenyar-nos als que en sabem poc de informàtica.

Sebastia

Xavier Vidal ha dit...

Doncs home, jo mantindria el sistema operatiu al dia (tan si és Windows com si és mac o Línux) i em descarregaria l'avast antivirus, que és de llicència lliure, només t'has de registrar i ja t'envien un número de sèrie vàlid per un any. En quan al Lucid Linx, va molt bé, però de moment és una beta, poden petar-te programes i això, però bé, si els tens instal·lat ja pots anar jugant-hi.
Salut!

Anònim ha dit...

Però si en mentres d'instalar el lucid linx, s'instala el karmic koala k funciona a la perfeccio no tindra problemes de si peten programes o no...

http://www.ubuntu.com/getubuntu

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint