de març 29, 2010 Gran reportatge ahir a TV3 sobre l'SGAE

Aquesta setmana es cel·lebra a Barcelona la cimera de Ministres de Cultura d'Europa i, en paral·lel, tot un seguit d'actes de protesta per la nova llei que permetrà tancar pàgines d'enllaços per part de la Comissió de Propietat Intel·lectual. En preparació d'una cimera tan important, va resultar especialment il·lustratiu un magnífic reportatge emès ahir a la nit per TV3 sobre la tasca que fa l'SGAE i com envia els seus detectius privats a espiar particulars per demanar-los després aquesta mena de 'pizzo' per posar la ràdio o una tele amb els informatius. És altament recomanable per entendre les protestes d'una part dels autors i el clam de la societat civil davant les pràctiques d'una entitat sense ànim de lucre. Bé, sense ànim de lucre segons la llei, perquè d'aquí uns mesos, el seu cap visible, Teddy Bautista, es podrà retirar amb una jubilació de 24 mil euros mensuals, el que cobra molta gent durant tot l'any. Siga com siga, paga la pena perdre mitja hora si no heu vist el reportatge perquè deixa moltes coses clares, que potser molts de vosaltres ja sabíeu, però que quan ho diu la tele, passen a tenir un valor molt més massiu.

del.icio.us

6 comentaris:

Carles ha dit...

Jo la part que no entenc és que parlin de la SGAE sense ànim de lucre i llavors possin detectius per imposar-se...

Ruben ha dit...

Jo volia veure'l, però feien Perdidos (dec ser dels únics que m'espero a l'estrena de la tele)... i encara hi ha preferències!
Gràcies per penjar-lo aquí, avui a la tarda li faré un cop d'ull :-)

Garbí24 ha dit...

Em posen de tanta mala llet que vaig preferir no veure-ho.....

Anònim ha dit...

el que no entenc es com poden possar al mateix sac un negoci basat en la musica (discoteques, discobars, ...) amb negocis on no es core. es com si els senyors del ikea demanesin a les botigues diners per fer servir els seus llums.

Adrià T. ha dit...

Jo el vaig veure (de fet soc un fan dels 30m), i puc entendre que es cobri a una discoteca, bar musical... on la música és la raó del negoci, però a un forn de pa, una perruqueria o un centre cívic?

i no només el fet, les quantitats mencionades em van semblar fora de lloc.

FUTBOLEROS ANONIMOS ha dit...

Bon enllaç i bon documental.
Salutacions.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint