de juny 14, 2010 Internet, moral i petons censurats

Una de les imatges més famoses del final de la segona guerra mundial (que veieu a l'esquerra) va ser el petó d'un, encara avui anònim, mariner a una infermera a qui no coneixia de res. La plasticitat d'un petó es va convertir-se en símbol d'alegria, llibertat i nous temps després de la guerra. El seu autor, Victor Jorgensen, es va fe famós per plasmar aquell moment de joia universal continguda en un sol bes. Seixanta cinc anys després, Google Street View (que afronta una querella aquí i nombrosos problemes legals arreu del món per captar dades privades mentre fotografiaven els carrers) ha decidit retirar la imatge d'una parella britànica que es feia un petó al carrer. S'ha considerat que era impròpia i que entrava dins l'àmbit de la privacitat i per tant havia d'estar fora del que el públic general poguera vore. A Internet, centenars de fòrums i usuaris va deixar comentaris elogiosos a una imatge que van considerar romàntica i pròpia de temps menys tecnològics. Finalment, s'ha retirat la imatge per poc púdica en aquests temps tant tecnològics. El que es va considerar un símbol de passió i llibertat el 1945 avui es considera una invasió de la privacitat. Hauríem de tenir l'ull viu per evitar que la tecnologia impose la seua fredor i els seus valors massa poc apassionats en la societat en què vivim, envoltats d'aparells que ens faciliten la vida. Hauríem de mirar que tanta pantalleta no ens amargue la vida, per comptes d'ensucrar-nos-la, no creieu?
del.icio.us

2 comentaris:

Ruben ha dit...

El més trist del cas és que en aquesta era que vivim, quan una imatge, un so o un vídeo s'ha fet popular, encara que s'elimini del lloc original, sempre es podrà trobar replicat en 1000 llocs més (i això si s'està de sort, perquè també pot acabar amb una muntanya d'homenatges, com ara l'Star Wars guy, per posar un exemple).

Anònim ha dit...

Amb la de barbaritats que es poden veure cada dia pel televisor i el que s'arriba a mostrar en determinades pel·lícules, aquesta prohibició sembla una autèntica bestiesa.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint