de desembre 11, 2010 Mans sobre un GoogleTV

Si Google fa el mateix amb la televisió que va fer amb Internet, que es calcen les espardenyes les teles tradicionals perquè es prepara una revolució. Gràcies a l'empresa Lavínia, ahir vaig poder provar i remenar un dels nous aparells del Google TV, que encara no es poden aconseguir a Europa i que van portar dels EUA. Google TV és un aparell que es connecta a la televisió com si fora una TDT o un DVD i que permet (permetrà) a l'usuari accedir a tots els continguts digitals que hi ha a la xarxa. Tant de pagament com de franc. La primera sensació que tens quan el poses en marxa és que li queda una mica de camí per recórrer perquè t'hi estàs mitja horeta per configurar tot l'aparell. Tens la sensació d'estar manegant un dels sistemes operatius que Google posarà en marxa d'ací a uns mesos, el Chrome OS. En essència, és un petit ordinador que es connecta a Internet i permet veure a la tele tots els vídeos, música o pàgines que hi ha penjades a la Xarxa. Té reproductor propi i reprodueix perfectament flash. De fet, vindria a ser com si tingueres el portàtil connectat a la tele i, per tant, pogueres vore en molt bona qualitat tots els continguts que hi emmagatzemats a Internet, però en pantalla gran. Tens un teclat inhalàmbric i amb ell navegues pels menús del Google TV i per Internet, gràcies a què porta instal·lat el navegador de Google, el Chrome. Tens accés als continguts de pagament de tendes virtuals com Amazon o als canals que venen les seves pròpies sèries i pelis com HBO. La gran pregunta que em feia era si Google havia tancat en el seu ecosistema, com sol fer Apple, als usuaris, i només podies reproduir els vídeos d'empreses amb qui ells hagueren firmat convenis. La resposta és que no, que pots navegar per Internet i reproduir tot el que hi ha penjat a llocs, fins i tot, tan odiats per les majors com Megavídeo. Una gran joguina que, si l'acaben de polir i li donen un preu raonable (ara costa 300 dòlars als EUA) pot canviar la forma de veure la tele: ja no ens axocarem als sofà i preguntarem allò de "què ens fan a la tele", sinó que llavors direm "què volem vore a la tele" i amb el Google TV ho farem. Com deia un anunci d'ara fa uns anys, "power to the people...".
del.icio.us

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I quina diferència hi ha amb navegar amb la PS3? perquè el navegador de la PS3 potser és una mica cutre, però apart d'això també et permet tot el que diu l'article, no?

Anònim ha dit...

La PS3 també es superposa als canals de la TDT i et dóna informació i més continguts sobre el contingut que estàs visualitzant?

La PS3 et permet fer-te la teva cua de contingut que vols veure contra el teu compte de gmail?

... i podriem continuar :)

Anònim ha dit...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint