de gener 03, 2011 Gmail envia correu sense el vostre persmís? Arregleu-ho

Gmail és el millor servei de correu web (i no web) que hi ha. Ara bé, segur que molts de vosaltes heu rebut en les darreres setmanes correus d'amics i contactes vostres en un anglès més que dubtós que ells no són conscients d'haver-vos enviat. I el mateix els pot passar a ells: que els arriben correus de vosaltres que no heu enviat. No era freqüent fins ara, però sembla que els delinqüents informàtics han descobert la manera de penetrar en els nostre Gmail i fer-lo servir sel·lectivament per enviar correu brossa de manera molt mesurada i puntual per no aixecar la llebre. Doncs bé, com que comença a ser habitual que això passe, vos pose alguns consells per intentar evitar aquesta nova forma de robatori d'identitat que s'està produïnt a la xarxa:
1. Assegura't que el sistema operatiu està actualitzat.
2. Actualitza l'antivirus i passa'l a fons, per assegurar-te que no tens virus.
3. Canvia la contrasenya del Gmail: que la nova tinga números, lletres i signes i una llargada mínima de vuit caràcters.
4. Actualitza la teva adreça de correu electrònic secundària, on rebs la contrasenya cas de perdre-la i la pregunta de seguretat que et permet recuperar
-la.
6. Utilitza una connexió segura quan accedeixis a Gmail: això ho pots definir a "Configuració", "General", "Utilitza sempre https".

A més, per saber què s'ha fet des del vostre compte, revisseu a la p
art inferior de la pàgina de Gmail "Darrera activitat del compte" per saber si només l'heu fet servir vosaltres o algú més "us ha pres la matrícula". Espere que vos haja servit per deixar d'eviar brossa als vostres contactes. I també rebre-la, clar.
del.icio.us

2 comentaris:

Carles Oriol ha dit...

i així i tot fent tot el que dius no et servirà de res. Per que el que està impersonat és el servidor de correu i no el teu compte d'usuari.

Qualsevol pot enviar un correu simulant qualsevol adreça, no es cap problema ni molt menys. (malgrat que alguns servidors controlen l'autenticitat del servidor remitent no es necessari ni molt menys)

El que heu de fer, es deixar d'enviar mails amb adreces a la vista ni seguir cadenes.

Xavier Vidal ha dit...

És veritat que no elimines el perill del tot, Carles, però et treus de sobre moltes problemes i una part dels phishing fraus i scamings. Però sí, és veritat que la seguretat absoluta no existeix.
Salut i gràcies!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint