d’agost 02, 2011 El clauer idCat no funciona ni en Mac ni en Linux


El certificat digital que expedeix l'Agència Catalana de Certificació, el clauer idCat, és una de les ferramentes més útils per realitzar tràmits oficials, des de el Ministeri de Treball fins a la declaració del a renda. El problema és que no funciona ni en sistemes Mac ni en Línux. Jo pensava que era cosa meua, que no sabia fer-lo anar, però no, resulta que una vegada telefonat al corresponent 902, una senyoreta molt amable m'ha confirmat que el certificat, que una vegada va funcionar, segons sembla amb el Firefox 3.5, ara ha deixat de funcionar definitivament i no saben com resoldre-ho. Hi ha diversos tutorials a la xarxa i gent que diu que ho ha aconseguit (des del gran Miquel Labòria fins al Xavi Vinaixa, però cap d'ells sembla que, hores d'ara funcione, segons la pròpia Agència Catalana de Certificació). Jo em pregunte, com a ciutadà, si haver d'anar a parar a Windows necessàriament per realitzar tràmits oficials és tolerable o no. Per què aquesta dependència de l'administració dels sistemes de Microsoft? És cert que és el sistema majoritari, però què passa amb els qui fan servir també sistemes de codi lliure, com ara Línux, o altres sistemes propietaris com ara Mac? No tenen dret a beneficiar-se també de les avantatges del certificat digital? És que Microsoft ha pagat més que Apple (que tot just es desperta ara a saber què és això del català, val a dir)? Si algú té alguna forma de fer anar el certificat amb Mac o Línux, que ho deixe als comentaris, que segur que hi haurà molta gent que ho agrairà. I l'administració, que solucione el problema perquè a aquestes alçades del segle XXI, l'explicació oficial que donen els qui atenen al telèfon sobre que no funciona en els altres sistemes operatius que no són Windows, francament, no crec que siga tolerable, no creieu?
del.icio.us

3 comentaris:

Mario ha dit...

M'agradaria veure la mateixa vehemència verbal a la inversa, és a dir, quan des d'estaments públics com la CCRTV, tan sols es publica una aplicació per veure TV3 en directe per l'Iphone, menystenint els usuaris d'altres telèfons mòbils.

Però es clar, ja sabem que tot lo que rodeja a la poma mossegada es molt "cool"...

Xavier Vidal ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, Mario. I que conste que ja ho he dit, fins i tot els ho he dit als qui se n'encarreguen de desenvolupar les apps de la corpo. Hauria d'haver aplicacions per BB, per Android com a mínim. Per molt cool que siguen les cosetes de la poma, no podem oblidar que la resta de gent també existeix.
Salut"

xavier ha dit...

Estaria bé també que fos compatible amb tots els dispositius, però l'usa molt poca gent. Així que mentre tingui suport per al 90 escatx percent d'usuaris ja va bé; és gairebé un estàndard.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint