d’octubre 06, 2011 Les tres 'resurreccions' d'Steve Jobs

Steve Jobs ha mort i li ha dolgut tant a fans com a rivals. Gràcies a ell, es va encunyar el terme 'gurú' de la informàtica. I ho va ser de la informàtica, primer, però de totes les noves tecnologies, després. Trobareu milers de biografies arreu de Internet, però més enllà d'això, el que em crida especialment l'atenció de Jobs el dia de la seua mort és la capacitat que sempre de 'resurrecció' que sempre va tenir. Si alguna cosa caracteritzava el patró d'Apple era la seua capacitat de lluitar que es resumeix en tres 'històries de la seua vida', com diu el propi Jobs. La primera resurrecció va ser quan els seus pares el avorrir i li van buscar a una altra família que el cuidara. No hi havia nascut encara. "Tenim un fill no esperat. El volen vostès? ", van preguntar els pares biològics de Jobs a una família de adoptants. Jobs ja es va revelar quan pràcticament encara no havia nascut. Es va revelar a un destí dubtós, a un rebut familiar i li va donar la volta a la truita, com faria al llarg de tota la seua vida.

La segona història de superació va succeïr quan el 1984 el van fer fora d'Apple, l'empresa que ell havia fundat. Jobs havia nomenat com a conseller delegat a l'expresident de Pepsi Cola, John Sculley . I aquest mateix home el va fotre al carrer amb el suport del consell d'administració, que pensava que Jobs no sabia dirigir empreses. Jobs tornaria el 1996 i ressuscitaria l'empresa, que estava moribunda i en portes d'una fallida, reiventant la informàtica, la forma d'escoltar música i, posteriorment, la telefonia.

I la tercera història tracta sobre un fet terrible: el 2004 li van anunciar que només viuria seis mesos a causa d'un càncer de pàncrees. També va superar aquesta vegada els entrebancs i va 'resucitar' per tercera vegada. Arran d'allò es va prometre viure cada dia "com si fos l'últim". Va resultar que el càncer de pàncrees de Jobs era una modalitat no mortal, però això ho va descobrir un metge en una revisió rutinària. Però finalment, el càncer ha pogut més que l'home més visionari del món de la tecnologia. Sempre passa així. Ara falta un visionari que venci el càncer com Jobs va vèncer tots els qui creien que tot estava inventat a l'era d'Internet. 


Al meu entendre, encara queda una i definitiva 'resurrecció': la de l'Steve Jobs que seguirà per sempre penjat a les parets de les habitacions dels adolescents que viuen avui la tecnologia i ho faran els propers anys amb la nova visió que Jobs va donar a aquest món. Amb aquesta quarta resurrecció, Jobs viurà per sempre.
del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint