de juny 03, 2012 Retallades? La Generalitat pagarà 23 milions d'euros a Microsoft

Sense fer demagògia, tots estem d'acord en què s'ha de fer retallades per fer front a la crisi. La clau és com i en què: la Generalitat acaba de signar un acord amb Microsoft pel quan en els propers 3 anys pagarà 23 milions d'Euros pel subministrament de serveis informàtics. Ha estat un procediment de licitació "negociat sense publicitat", segons consta a l'anunci de licitació oficial. És a dir, sense convocatòria pública. 23 milions d'euros! No sabem quan haurien costat els mateixos serveis si per comptes d'adjudicar el contracte a una empresa de programari propietari haguera estat adjudicat a empreses que fan servir programari lliure. El que sabem és que, només en llicències d'ús per les escoles, la Generalitat pagarà més de 420.000 euros. I n'hi ha moltes i molt bones empreses a casa nostra que fan programari lliure. Però, damunt de tot això, el contracte ha estat signat amb Microsoft Irlanda, la qual cosa vol dir que els diners marxaran sense retroaliementar la nostra economia. L'ús de programari lliure estalviaria a la Generalitat milions d'euros sense afectar a la qualitat dels serveis telemàtics que s'oferirien al ciutadà. Per postres, després del potosí que es paga a Microsoft, sembla que encara no és prou per tenir tots els productes i serveis en català, quan empreses com Google o comunitats de programari lliure fan les traduccions de manera gairebé automàtica i sense un euro afegit. Sense ser alarmistes, crec que cal dir ras i curt que gastar-se 23 milions d'euros en serveis informàtics per usar programari propietari en plena crisi és una exageració i caldria que algú ho explicara molt bé per a què no semble un autèntic escàndol, no creieu?
del.icio.us

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un petit detall: negociat sense publicitat vol dir que s'ha hagut de sol·licitar ofertes a un mínim de tres empreses capacitades per dur a terme l'objecte del contracte i que s'ha escollit la que es considerava més adequada i no cal indicar quines són les no escollides (entre d'altres coses, es podria considerar publicitat negativa pels que no han guanyat).

Anònim ha dit...

És un tema complicat, a ciutats d'altres països s'ha intentat. N'hi ha que en alguns aspectes no s'ha notat i han implementat altres projectes de software lliure, però n'hi ha molts més que ha estat un fracàs i s'han hagut de gastar més diners en tornar enrera..

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint