de febrer 28, 2013 Resum subjectiu (i esbiajat) del #MWC2013

Avui tanca les portes el Congrés Mundial del Mòbils i val a dir que la majoria dels assistents, els organitzadors i les grans empreses estan relativaments satisfets. S'han presentant poques novetats realment impactants i que es puga dir que canviaran el panorama de la mobilitat. Els telèfons barats de Nokia (105 i 301) estan entre les coses de més projecció de futur. Igual que el sistema operatiu FirefoxOS, que pretén portar els telefons intel·ligents als sectors més pobres del planeta, especialment a l'Amèrica Llatina. També es meritori, al meu entendre, el telèfon de les dues pantalles de Yotaphone, una LCD frontal i una altra de tinta electrònica al darrere, pot ser una tendencia de futur. Especialment en el món de les tauletes, una línia de productes que superaria la contradicció tradicional entre comprar un llibre electrònic i una tauleta. I, parlant de tauletes, l'Expèria Z (i els telèfons de la mateixa sèrie) estan a l'alçada, si no més altes, que les de Samsung i Apple i, a més, tenen l'avantatja que es poden banyar i no els passa res. També crec que això hauria de ser una tendència de futur: dispositius més resistents als colps, a l'aigua, a la pols i que tingueren una bateria més gran. En quan a bateria, LG s'emprorta la palma, en incoporar-ne una de 2500 mAh que dura gairebé dos dies, en el seu model estrella, l'Optimus LG que té, a més, com a novetat, que permet funcionar com un comandament de les consoles de videojocs amb la pantalla tàctil. En quan a Samsung, més enllà de la llaminera tauleta Note 8, poques coses noves ha portat, perquè d'ací a dues setmanes presentarà l'autèntica joia de la corona, el Galaxy SIV. No se n'ha parlat massa, però els xinesos de Huawei tenien al seu canyaret un telèfon excepcional en prestacions i en funconament, l'Ascend P2, amb una pantalla tan sensible que es podia manipular amb guants o amb una clau de ferro. I també hi ha algunes preguntes que han quedat sense resposta i cal formular:
- Per què els xinesos de ZTE van posar xiques vestides de romanes?
- Calia trencar anous amb un telèfon Samung per demostrar la resistència de la funda?
- Què ha portat a uns italians a dissenyar un rellotge ordinador, que no pot fer telefonades i que en quan Apple traga al mercat el seu semblarà un estri de 007 dels anys setanta?
- No li sobrava espai a Motorola, que va haver de posar dibuixos 3D al terra per a que la gent es fera fotografies?
- Per què li van traure el cap a Villa del pòster del Barça a la parada de Nokia i no cap altre jugador?
- Per què se li ha fet tan poc cas al robot amb intel·ligència artificial per a xiquets de Qualcomm, l'autèntica mascota del Congrés?
- Per què no se li canvia el nom al Congrés i se li diu Mobile World of Android per comptes de Mobile World Congress?
- Per què es tenia la sensació que hi havia menys xinesos que altres anys i, en canvi, molts més nòrdics?
- M'he descuidat NFC? Ah, sí. Això també. Hi ha hagut molt d'NFC. No sé què més dir al respecte perquè potser serà una tendència de futur, ara be, de present, el que es diu present, diria que no.
Qui tinga les respostes, que alce la ma!
del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint