de febrer 20, 2014 Per que Facebook ha comprat Whatsapp?

Catorze mil milions d'euros, aproximadament, li ha costat Whatsapp a Facebook. Mark Zuckerberg sap el que fa. Sense cap mena de dubte hi haurà moltes interpretacions a aquest moviment mastodòntic i estratègic al món de la mobilitat però jo crec que hi ha una sèrie de fets bàsics que han proporcionat que el fundador de Facebook haja donat el pas pocs dies abans de venir a Barcelona per participar en el MWCongress d'aquest any. Aquestes són algunes consideracions que poden explicar l'operació:
- Facebook s'estava 'envellint': la gent més jove començava a avorrir-se amb la Xarxa de Zuckerberg i usava més altres vies, entre elles Whatsapp.
- Whatsapp és una de les poques apps massives (450 milanos d'usuaris) per les que la gent ha pagat, encara que siga poc menys d'un euro.
- Els usuaris de Whatsapp són molt actius (gairebé tres de cada quatre dels qui la tenen instal·lada la fa servir tots els dies)
- Té un mercat emergent als EUA: a Espanya és molt popular, com a altres països d'Europa, però no a l'altra banda de l'Atlàntic i això la converteix en un complement perfecte per Facebook.
- Quan t'instal·les Whatsapp accedeix a tots els teus contactes al mòbil i això vol dir una ampliació de clients potencials per a Facebook brutal. I també a totes les nostres fotos i vídeos.
- Les despeses de funcionament de Whatsapp són molt escasses: només té mig centenar de treballadors. El negoci funciona com un tro.
- Els usuaris de Whatsapp intercanvien cinc-cents milions de fotos al dia i això és un material ingent que té moltes formes de ser monetitzat.
- Facebook s'ha convertit en una xarxa massa gran: hi tens centenars d'amics, molts dels quals ni coneixes, és molt pública i tot el que fas acaba exposat. 
- Per contra, Whatsapp és molt més persona-a-persona, molt més privat i íntim. De fet, molta gent l'usa per crear grups de comunicació familiar.
- A més de tot això, Facebook tenia diners a cabassos i això li ha permès fer-ho. I sí, encara que semble una xorrada el dir-ho, ho ha fet perquè podia

Ja veurem si això canvia la filosofia de Whatsapp o no, tot i que Mark Zuckerberg ha promès que no canviarà res en el post que podeu llegir a la dreta.
del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint