d’octubre 03, 2014 Després d'una setmana amb l'iPhone 6...

...puc fer un resum de quines són les millors virtuts i els principals defectes. No faré literatura, només una relació de d'ítems de la manera més esquemàtica i (crec) més útil possible per fer-se una idea:
- El canvi més important és la grandària: és evident, però és nota moltíssim en la lectura. Es pot llegir bé diaris, llibres electrònics o missatges.
- La pantalla, tot i no ser FullHD, és espectacular: definició, contrast, resposta.
- Maniobrabilitat: a mi els dits m'arriben just, però m'arriben a tot arreu amb una sola mà. Fonamental per caminar i escriure o fer dues coses al mateix temps.
- Tacte: el punt més fort, menys quantificable, més subjectiu i que més plaer produeix.
- Potència: més que suficient per bellugar-ho tot amb agilitat (més enllà d'especificacions, que estan per sota dels models de la competència). Només apuntar que segons a la velocitat que puges i baixes les miniatures encara pega alguna perxonada, molt suau, però peceptile.
- Es doblega? A mi no, però jo no pese 95 quilos i m'hi assec damunt d'ell. No dóna sensació de feblesa però, això sí, la part de darrere sembla menys d'alumini que el 5, sense arribar al tacte molest de plàstic d'alguns altres models Android.
- Bateria: escassa, és el punt més fluix, un dia, igual que el 5 i per sota dels models de la competència. Un telèfon com aquest mereixeria una bateria molt més potent.
- Càmera: no ha millorat els anteriors models i, tot i que està a l'alçada de les Sony, Samsung o HTC, és un dels punts que li caldria millorar. Les fotos que fa són molt bones i l'app de foto ha millorat molt i et dóna un gran control sobre les variables al fer la foto, però, insistesc, li caldria millorar la qualitat.
- Objectiu de la càmera: és estrany veure com sobresurt del xassís, perquè quan deixes el telèfon d'esquena no queda del tot recte.
- TouchID: com ja passava amb el 5S, és utilíssim, fàcil de configurar, molt pràctic (deixar d'escriure contrasenyes complicades per posar només el dit és una delícia).
- Experiència d'usuari: hi ha una sensació molt particular que tot està perfectament ajustat, integrat, optimitzat en aquest telèfon i que tot forma part d'un conjunt armònic.
- L'aplicació de Salut: no val per a res (de moment) i depèn del que li aporten altres aplicacions de tercers. No treu cap profit dels múltiples sensors del telèfon.
- Intangibles: els bordes de la pantalla són una sorpresa molt agradable. En el 5, al passar el dit fins al final trobaves un cantó viu; ara, quan arriba el dit al final de la pantalla, el borde arrodonit fa que tingues la sensació que allò no acaba, que és com una cascada suau que et dóna pas a un altre lloc.
- Àudio: no ha canviat. Les equalitzacions són les mateixes de sempre i igualment soses. No caldria que hi foren perquè pràcticament no aporten res.
- Preu: si la pregunta és 'Val el que costa?', la resposta és 'No'. Si la pregunta és 'Es té la sensació que has pagat un preu excessiu pel telèfon?', la resposta és, per desgràcia per la justícia social i les desigualtats econòmiques que vivim, 'No'.
del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint