de novembre 12, 2014 Preu dels atacs informàtics a la infraestructura de la Generalitat el 9N

Ho va dir ahir el president del Generalitat, Artur Mas, en la compareixença del migdia: el cap de setmana de les votacions del 9N va haver atacs sistemàtics i coordinats a webs de la Generalitat relacionades amb la consulta. Mas deia una cosa que sembla evident, que els atacs havien estat organitzats i coordinats per dificultar l'operativitat informàtica de la consulta. No és difícil fer-ho. Ara mateix, a fòrums informàtics especialitzats es poden llogar exercits d'ordinadors infectats, els anomenats Botnets, que es posen a les ordres del 'pastor' per atacar de manera simultània qualsevol web o servei triat. És el que se'n diu un atac coordinat de Denegació de Servei o DDoS. La mecànica és senzilla: milions de peticions d'informació al mateix temps fan saltar el servei perquè els servidors no tenen prou capacitat de satisfer totes les peticions. Així de fàcil. I a quin preu?
Doncs no resulta massa car ni tampoc massa complicat llogar un exercit de PC's zombies, la veritat. Ara mateix, als fòrums correctes, pots llogar un servei DDoS des de 5 dòlars, fins als 1500 dòlars, depenent de la quantitat d'ordinador usats,
el temps que estiguen atacant i el nivell de protecció del sistema atacat. El trànsit generat per aquesta sol·licitud massiva i il·lícita d'informació va des dels 20 gigues  fins als 100 gigues. La firma de seguretat informàtica Symantec va publicar fa unes setmanes un informe en què explicava l'alarmant increment d'atacs DDoS que s'ha convertit en un dels negocis més pròspers de la Xarxa. Fins i tot s'ofereixen per a desbaratar a la competència comercial d'una determinada empresa. Delinqüència informàtica personalitzada i portada a ta casa. Més facilitat impossible. Fixeu-vos en les captures que s'adjunten a aquesta entrada com s'anuncien uns serveis tan il·legals però tan fàcils de llogar.




del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint