de setembre 03, 2008 Navegador Chrome, primeres impressions

Després de navegar durant una bona estona amb el Chrome, vos pose algunes impressions, molt particulars i inicials, sobre el navegador de Google, del que tot el món parla i no para:
"PER AMUNTS':
 • Aspecte net, minimalista i aprofitament màxim de la pantalla.
 • Capacitat per importar favorits, cookies i contrasenyes del Firefox
 • Simplicitat, per a molts usuaris, la senzillesa és un gran valor.
 • Bona gestió de les pestanyes de navegació (si se'n penja una, les altres continuen funcionant) i dels complements (flash, etc)
 • Gestió de les pàgines amb Javascript (Google ha creat un sistema de gestió nou), molt millor que la resta de navegadors.
 • Cerca directa des de la barra de navegació: poses el que vols buscar i t'ho busca (com el Firefox fa, de fet)

"PER AVALLS":
 • La publicitat: en no poder instal·lar el complement Adblock de Firefox, veus la publicitat que ralentitza la navegació, distreu i t'obliga a ser consumidor.
 • La velocitat: a part del Javascript, no és tan ràpid com Firefox, Opera o, fins i tot, Safari.
 • La configuració és molt rònega, escassa i no permet canviar gairebé res.
 • Incompatibilitat amb els complements de Firefox que ens han fet la vida més fàcil els darrers anys: Groowe (barra de Google espefíca) Noscript (seguretat de navegació), Foxmarks (sincronització de Favorits en diversos ordinadors de la feina, de casa), Ubiquity...
 • Càrrega defectuosa d'algunes pàgines (que és normal perquè és beta)
CONCLUSIÓ: És un bon navegador, senzill i molt indicat per usuaris sense grans coneixements informàtics, sense grans virtuts però sense grans defectes. Segur que el milloraran, perquè és una versió molt primerenca. Ara bé, de moment, jo em quede amb el Firefox per la navegació massiva i habitual, amb l'Opera per descàrregues i navegació simple i amb el Xb Browser per la navegació anònima i les 'operacions especials'. Proveu-lo, si sou usuaris de Windows, perquè l'emulació no li agrada gaire, de moment, i opineu als comentaris, per favor. El podeu descarregar ací:
DESCARREGAR NAVEGADOR CHROME
del.icio.us

13 comentaris:

quitus ha dit...

l'estic provant (a nivell d'usuari res professional) i es força interessant. hi ha coses que a priori podent semblar poc pràctiques (on són els favorits? ah! sí, quant obres una "carpeta nova" els pots veure). pel que sembla, la simplicitat es la seva principal arma. bàsicament ho que veus es ho que hi ha (la barra es molt petita hi així hi ha més espai per la pàgina).
tanmateix m'estranya que ara que fins i tot l'explorer8 comença a treballar amb plugins i addons, el navegador de google sembla que passa d'ells (només es una beta, però ¿es factible a nivell d'empresa que el navegador de google "accepti" els plugins del firefox? no hi hauria problemes de marques, etc...?).
bàsicament una molt bona opció, com a segon navegador (el primer segueix sent el firefox, pel meu gust) i un interessant rival a l'explorer8 de microsoft.

Mark ha dit...

Estic d'acord en tot el que dius Pros/Contres. Encara li queda temps(força) per arribar al nivell de Firefox i sobretot les seves extensions. Sembla estrany que no ho hagin fet abans de publicar-ho.

Tenien pressa, després del cop d'efecte de Mozilla per batre el record Guinness de descàrregues?.

D'altra banda, ja s'ha penjat fent-lo córrer en un XP virtualitzat (Virtual Box)sobre un Linux.
A veure si els de Mozilla incorporen les millores del Chrome.

Salut!

Jordi ha dit...

Jo tot el matí que l'utilitzo, i el firefox ja no tindrà raò de ser al meu pc del treball. L'únic que trobo a faltar és el typeahead, la navegació amb el teclat. Que l'utilitzava moltíssim. Només cal esperar que acabin el TODO els de google i vagin implementant les features que segur encara tenen al sac.
Els plugins de firefox és obvi que no vagin, recordem que hem canviat de navegador? XD
Estic segur que google només busca que el navegador sigui lleuger i net. Així a primera vista els dos navegadors arrencats (18mb chrome i 39mb firefox d'us).

Anònim ha dit...

Primeres falles del google chrome:

http://www.kriptopolis.org/google-chrome-no-supera-acid3

N'hi ha més

David montilla ha dit...

N'he fet un tastet aquesta tarda i és prou simple. Però, per mi no te res a fer amb la velocitat i capacitat que té opera. Per cert, s'han copiat descaradament el tema de l'Speed dial d'Opera. Per mi es massa simple. Li manquen aplicacions i coses tan simples com els gestos de ratolí per navegar, o la vareta de contrasenyes. Un bon inici com a beta, però crec que l'objectiu no es lluitar contra explorer, sinó contra el mateix windows.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar remenat pel Chrome tota la tarda. El vaig instal·lar a l'ordinador on tinc el Vista. Avui al matí, aquest ordinador no arrencava i Windows a iniciat ell mateix la reparació. Pel que sembla ha detectat una incompatibilitat greu en el sistema. Restaurat el sistema, l'únic que ha desaparescut ha estat el Chrome. Pel que tenia entès, eren compatibles, encara que, suposo perquè el Chrome és beta i a Microsoft no li agrada gaire la competència que posa en evidència els seus grans erros, moltes pàgines de Microsoft no s'obren o ho fan amb errors amb el nou navegador. Amb l'ordinador amb XP cap problema. Em sembla un molt bon navegador que amb el temps millorarà.

quitus ha dit...

"sinó contra el mateix windows" això pinta a la llarga, pero tard o d'hora caura un S.O made in Google (suposo que via Linux, encara que ja veuremo).
un altre tema es que si era dolent que Microsoft es convertís en un monopoli, em sembla que també sería dolent que Google es convertís en un. i "de facto" gairebé ja ho es, almenys en el terreny de les busquedes per internet. vigilem, que podriem pendre mal, i les llistes de "reserca" les cárrega el diable (o les peles que la pàgina X pagi a Google.......)

marbu ha dit...

Google Chrome casi un Virus:

Un abogado revela que Google Chrome tiene el derecho de capturar toda la información
que uno manda a través del navegador.

El EULA (End User license Agreement) del nuevo navegador de Google le permite capturar toda la información que enviemos a través de el, puede ser que sitios visitamos, el contenido de nuestro blog, fotos, etc. No significa que Google lo haga, pero tiene el derecho legal de poder hacerlo.

En la sección 11 de la licencia dice:

11.1 Usted conservará los derechos de autor y cualquier otro derecho que ya posea del Contenido que envíe, publique o muestre en los Servicios o a través de ellos. Al enviar, publicar o mostrar Contenido, estará concediendo a Google una licencia permanente, internacional, irrevocable, no exclusiva y que no está sujeta a derechos de autor para reproducir, adaptar, modificar, traducir, publicar, representar y mostrar públicamente, así como para distribuir, cualquier Contenido que envíe, publique o muestre en los Servicios o a través de ellos. Esta licencia se otorga con el único propósito de permitir a Google publicar, distribuir y promocionar los Servicios y puede revocarse para determinados Servicios, según lo estipulado en las Condiciones adicionales asociadas.

11.2 Usted acepta que esta licencia concede a Google el derecho de distribuir el Contenido a otras empresas, organizaciones o personas con las que Google mantiene relaciones con el fin de ofrecer servicios sindicados y de utilizar dicho Contenido en relación con la provisión de dichos servicios.

11.3 Por otra parte, usted es consciente de que, al llevar a cabo los pasos técnicos requeridos para ofrecer los Servicios a sus usuarios, Google podrá (a) transmitir o distribuir el Contenido a través de diversas redes públicas y distintos medios; y (b) aplicar los cambios necesarios al Contenido a fin de adaptarlo a los requisitos técnicos que exigen las redes, los dispositivos, los servicios o los medios de conexión pertinentes. Usted acepta que, por la presente licencia, se le concede a Google el derecho de llevar a cabo estas acciones.

11.4 Usted confirma y garantiza a Google que posee todos los derechos, poderes y autoridad necesarios para conceder la licencia anteriormente mencionada.

El abogado dice que esto es ridículo y que la gente debería dejar de usarlo. Como ejemplo, si alguien escribe un blog usando el navegador Google Chrome, Google tiene el permiso de copiarlo, reproducirlo y publicarlo. Y no puede decir que NO porque ya se aceptó el acuerdo antes de la instalación del software.

La peor parte de todo esto es que Google piensa que no es un tema importante. Pero no nos engañemos, los otros softwares no tienen licencias como esta. Por lo menos Firefox no la tiene.

Una lástima, porque realmente funciona muy bien y es rápido. ¿Será este el primer indicio de que Google se está convirtiendo el nuevo “Big Brother”?. ¿Estarán tomando lecciones de su “enemigo” Microsoft?. Tal vez tengamos muchas demandas multimillonarias por venir.

Fuente: My.SkynetMOD® | BioGaucho

Alegria De La Huerta ha dit...

Eps, a més he legit que només està llest per Windows i encara no per Linux ni Mac, no? Punt negatiu!

quitus ha dit...

marbu, per ho que sembla tots aquest punts han estats reduits a un de sol.
http://www.muycomputer.com/FrontOffice/ZonaPractica/Especiales/especialDet/_wE9ERk2XxDA0vdjPfH3oxoRM-A7dfAvcIIS_EXgbeqGvigDvN7uO4UTsSN96TBTU

tanmateix, com ja vaig dir, el monopolis son dolents en general, i si ens fotem amb Microsoft per pràctiques monopolístiques, hauriem de estar atents, també a altres companyies......

Anònim ha dit...

Us funciona l'XB Browser??

marbu ha dit...

Ara sembla que tot és un error :

Diario Ti: Las condiciones de Google para el uso de su navegador Chrome causaron indignación entre los usuarios. Google ha explicado ahora la razón.


La portavoz Rebecca Ward de Google indica que la compañía recortó y pegó un texto equivocado en las condiciones de uso del navegador, debido a que suelen usar el mismo texto de licencia en varios de sus productos, “para facilitar las cosas al usuario".

En los hechos, sólo el 0,1% de los usuarios realmente lee los acuerdos de licencia, y por otra parte las cosas no se facilitan precisamente con el trabajo descuidado de Google.

En diversos blogs sobre el tema, la opinión generalizada es que sería de suponer que tales errores deberían ser innecesarios para el caso de una compañía del formato de Google, que cuenta con un pequeño ejército de abogados. A esto se suma que el navegador ha estado en período de desarrollo durante 2 años.

Las nuevas condiciones
Independientemente de lo anterior, la licencia ha sido corregida. Las nuevas condiciones tienen efecto retroactivo, por lo que los usuarios ya no deben temer que Google vaya a publicar sus fotografías de las vacaciones en una campaña publicitaria de alcance global.

Fuente: Arstechnica.com

Anònim ha dit...

Més sobre el Chrome: "El gobierno alemán recomienda no utilizar Google Chrome" (http://www.kriptopolis.org/gobierno-aleman-recomienda-no-usar-google-chrome?page=2), i més: Según afirman los descubridores, con Windows XP SP2, cuando el usuario intenta guardar una página maliciosa con un título muy largo, se desborda el buffer de la pila y se ejecuta un programa sin avisar al usuario. (http://www.kriptopolis.org/vulnerabilidades-google-chrome-4) a la mateixa pàgina web podeu veure més comentaris sobre el Chrome.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint