de maig 24, 2009 Per què no votem per correu electrònic a les europees?

Estem en campanya electoral, ho havíeu notat? És que hi ha eleccions al Parlament Europeu, ho sabíeu? Ho dic perquè hi ha molta gent que no ho sabia (i molta d'altra que no li interessa saber-ho). Es calcula que la participació podria caure fins al 27% dels electors. Sent així, per què els polítics no es plantegen d'una vegada implantar el vot per correu electrònic? Quants electors més votarien si pogueren votar des de sa casa, davant la pantalla, còmodament, després d'haver vist els clips dels candidats al Youtube, d'haver consultat els programes als llocs dels partits i després d'haver escoltat els candidats als seus blocs? En aquestes eleccions es faran proves i 280.000 persones de 154 col·legis podran fer el vot electrònic, que no per correu electrònic. El govern basc està fomentant el vot elecrònic perquè mira al futur. La democràcia del 27% és una democràcia molt escassa. Seria hora ja que la política, que per captar vots ja fa servir de forma massiva les noves tecnologies, es decidira d'una vegada ja a fer-les servir també per les votacions. Així sí que votaria la penya jove, encara que fora en blanc, no creieu?
del.icio.us

1 comentaris:

Unknown ha dit...

A mi m'agradaria poder votar des de casa. Però, cal garantir que una persona només vota un cop, que ningú no vota més d'un cop, que ningú no s'apropia del vot d'algú altre, i que no es pugui saber què ha votat cadascú.

La implantació massiva de la signatura electrònica és un element imprescindible. Tecnologia, establiment de les identitats digitals reconegudes, cens d'identitats digitals,... És evident que falta molta feina per fer. Avui dia encara no es fan tràmits electrònics en gaires llocs. Per això, no és un problema d'ús de les TIC en les eleccions sino en general. L'administració és un monstre que avança molt poc a poc.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint