de setembre 18, 2009 Alerta, estan 'clonant' les targetes de crèdit

I ho sé perquè m'ha passat a mi aquests dies. I no és un cas aïllat, atès el que diuen els Mossos. Els bancs que estan al cas, tenen filtres per origen, per quantitat o per empresa que fan saltar l'alarma. En el meu cas, van clonar-me la targeta Visa sense que jo tinguera cap notícia. No vaig deixar la targeta de vista en cap moment de cap dels pocs pagaments que he fet a les darreres setmanes. La forma d'operar és la següent: primer, et fan un càrrec molt menut. En el meu cas va ser de 13 cèntims. Ho fan per comprovar si la targeta és operativa. Si ho és, a continuació, en qüestió de minuts, comencen a venir càrrecs més grans en cascada. Si el banc té els sistemes de seguretat ben activats, els detecta i els bloqueja. Llavors, un operari els revisa i comprova si són despeses no autoritzades i, en cas afirmatiu, bloqueja la Visa. Llavors, has d'anar als Mossos i fer la denúncia. Ara bé, alerta amb això perquè et demanen els sis darrers mesos de moviments de la targeta. Si no els portes, no et cursen la denúncia i has de tornar quan ho tens. Si no ho saps, t'hi pots passar un parell d'hores fins que t'atenen i, llavors, no servir de res perquè has de tornar. El consell és que demaneu els moviments abans d'anar als Mossos i, sobre tot, si opereu per Internet, anar revissant els moviments amb assiduitat. Tampoc paguem amb Visa per Internet. Si heu de fer pagaments, o demaneu una targeta especial per operar per la Xarxa, una cibertargeta, o bé obriu un compte a PayPal, per exemple, són segurs i estan protegits contra els fraus. Aneu amb compte, sembla que hi ha una nova onada de clonació de targetes.
del.icio.us

1 comentaris:

LaRsNoW ha dit...

Merci per compartir aixo amb tothom! Jo treballo en una empresa en que ens dediquem a fer programari per al control de fraus (Blanqueig de diners i card skimming entre d'altres) la veritat es que us farieu creus de lo molt que controlen aquestes coses els bancs i que estem tots fitxats, cualsevol moviment passa per extensos algoritmes que fan matchings entre altres moviments per trobar "coses extranyes" i crear alertes que un investigador del banc comenca a estudiar.

Ja et dic que es impresionant la quantitat de control que hi ha el problema es que ultimament s'esta expandint molt i es dificil per un banc comprobar-ho tot.

Com a coneixedor del tema, crec que l'unic consell que puc donar es que com a minim es comprovi un cop a la setmana el compte mitjancant internet i si s'ha de pagar per internet fer-ho en llocs segurs i muldialment coneguts, o utilitzar targetes virtuals o Paypal.

Salut i felicitats per aquest GRAN blog!

Marc des de Dublin!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint