de setembre 07, 2009 La cara obscura d'Internet

M'heu sentit i llegit defensar les noves tecnologies i Internet per dalt i per baix, però quan les noves tecnologies provoquen històries macabres també s'ha de dir. És el cas de Simón Venegas, un policia xilé de 26 anys, que es va penjar d'un arbre davant una webcam, mentre la seua ex ho mirava tot a través d'Internet. Simón i la seua xicota havien tallat feia cosa d'un any, però es van trobar al xat i la cosa no va anar massa bé. Sembla que ell, en un atac d'ira i desig de venjança va agafar la webcam i la va encarar a l'arbre del pati, mentre li deia a la seua ex núvia 'Mira el que faré (...), t'estime i hauries de tenir cura'. La dona va telefonar la policia, però va arribar tard, ell ja s'havia penjat mentre ella ho veia tot. Ja sé que Simón havia d'estar molt malament i potser s'haguera penjat igual, però la webcam i les noves tecnolgies li aporten un dramatisme i un patetisme insòlit fins aquesta era digital. Les noves tecnologies, per sort però també de vegades per desgràcia, li donen a tot una dimensió desconeguda fins ara. Es tracta de saber com fer-les servir, no creieu?
del.icio.us

1 comentaris:

Unknown ha dit...

Doncs no ho veig rellevant com un fet crític amb les TIC. En una altra època potser li hauria trucat per telèfon i li hauria descrit què anava a fer, i ella impotent, hauria "escoltat" la mort. Seria lògic reflexionar sobre l'ús del telèfon aleshores? I si fos en un altre teemps, també podria haver-se gravat amb una càmera de video i la seva ex podria haver vist el video a posteriori, amb dedicatòria inclosa. Per reflexionar sobre els usos de les càmeres de videos.

Penso que disposar d'una webcam -un element no tan estrany avui dia- és una circumstància que ha facilitat aquest fet però, res a veure amb una manca de reflexió sobre l'ús de les TIC. Cadascú utilitza les eines que té a mà quan es trastoca i vol fer una cosa així.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint