d’octubre 27, 2012 Provant amb les mans l'iPhone 5

Apple ha trigat gairebé un mes en servir un iPhone 5 comprat el primer dia que es va poder. S'ho fan guanyar. Quan encetes la caixa, finalment, una part de l'excitació que el client té per manipular l'enginy, s'ha esvaït. Supose que hi conten perquè aquella excitació original es substituïda per una altra, la de joguet nou i ben pensat. La veritat és que quan el tens entre els dits, la sensació és d'atifell car, elegant i útil. La manipulació és agradable al tacte i a la vista. L'absència d'imperfeccions i la distinció en el disseny el fa un objecte digne d'admirar abans, fins i tot, de posar-t'hi a fer-lo servir. Una vegada el poses a treballar a fons, la màquina respon amb fluïdesa i velocitat. Hi una cosa que crida l'atenció: la mateixa sorpresa de lleugeresa que t'emportes quan els tens a la mà es transmet també quan el fas pencar. És la combinació de potència de funcionament i lleugeresa el que li dóna la condició realment especial a l'aparell. La velocitat d'execució del processador és més que suficient per fer anar programes pesats i jocs. Si no és donant-li molta canya, pràcticament no puja la temperatura. El telèfon, a ple rendiment, transfereix a l'usuari seguretat en què ho podrà fer tot i ho farà bé. Les fotos panoràmiques són excepcionals en rapidesa de composició, per exemple. A diferència d'alguns dispositius de la competència, en cap moment l'iPhone 5 pega 'perxonades', com diu el meu nebot David. La càmera és dels punts forts del telèfon. Fa fotos amb condicions de llum paupèrrimes d'una qualitat excepcional i enregistra vídeos també d'una definició impròpia en un telèfon mòbil. La bateria, punt dèbil de tots els telèfons intel·ligents del mercat, dura un dia i mig, aproximadament, fent-la servir a un nivell bastant intensiu. 

La qualitat del so també es nota molt millorada, tant pel que fa als altaveus inferiors com a les telefonades. I els auriculars que venen amb el telèfon són d'un so nítid, pur amb prou potència, definició i amb un nivell d'aïllament bastant bo pel que son uns auriculars de botó. I té detalls que et fan dir: 'malparits, això només ho pot pensar algú que en sap molt i té imaginació'. Ho dic per les dues bandes inferior i posterior de la part de darrere del telèfon: pràcticament tota la coberta és llisa d'alumini, excepte dues bandes menudes a dalt i baix que, sense trencar l'estètica, són un pèl enganxoses. Per què? Molt senzill, a quants de vosaltres se li ha relliscat el telèfon i ha anat a parar a terra per ser la coberta massa lliscosa? Doncs això està solucionat amb aquestes dues bandes. Si el tens sobre la cama o qualsevol altra superfície ja no s'esquitlla sinó que s'enganxa. La qualitat de la reproducció de vídeo a 16:9 i la brillantor i contrast de la pantalla Retina s'agraeixen moltíssim quan mires sèries o pelis. I, sí, és cert, a tota la superfície del telèfon s'hi arriba amb una sola mà, cosa que moltes vegades s'agraeix.

No tot són flors i violes, clar. Els mapes estan a mig coure i no te'n pots fiar. El Passbook encara no sé com ho farem servir a Europa. El 4G ni tan sols es pot usar i, quan es puga usar, tinc l sospita que ací tampoc serà compatible. La navegació per Internet és, per exemple, d'una velocitat semblant a la de la meua BB 9800 i no té cap justificació. El correu no és Push Mail i avui dia, amb la quantitat de correus que reps, com no t'informa al moment, estàs mort en molts negocis. Les aplicacions no es tanquen sinó que es queden en segon plà (con en els altres iOS) i això té un cost sobre la duració de la bateria. No té NFC i, donada la lleugeresa de l'iPhone 5, sincerament es troba a faltar. M'agradaria apartar ja les targetes (amb les corresponents comissions) i pode pagar amb el mòbil sense haver-me de preocupar de si porte la cartera damunt o no perquè sé que l'única cosa que sempre porte a sobre és el telèfon. També li falta una 'app killer' (sobreviure baix de l'aigua com l'Eluga, tenir NFC com el Galaxy SIII, la gestió de la bateria del LG 4x Optimus 4G...).

En definitiva, és un gran telèfon, car, molt car (massa, al meu entendre) que és inferior en prestacions a altres models de la competència que té al mercat Samsung, HTC, Panasonic o Google però que té una gran virtut que caracteritza també les grans berlines de luxe com Mercedes o Rolls Royce: t'és igual les especificacions del telèfon perquè tens la seguretat que té el necessitarà i encara va sobrat. 

I, la gran pregunta: val la pena pagar uns 700 euros (mínim) pel telèfon? Doncs la resposta és que, si tens un 4S no notaràs tanta diferència. Si tens un model anterior, sí. I si tens aquell quantitat de diners sobrers, realment, és un joguet tecnològic autènticament deliciós que no només serveix per parlar per telèfon, sinó que et subministra bocinets de felicitat.
del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint