d’octubre 19, 2009 Una càmera per capturar tota la teua vida

Els dispositius tecnològics moderns salten d'àrea en àrea per acabar sempre en la del consumisme. La darrera és una càmera de fotos molt petita i molt lleugera que es penja del coll i que pren fotos de tot el que fas, emmagatzemant una imatge cada trenta segons. Inicialment, la càmera anomenada SenseCam, es va usar per ajudar les persones que patien Alzheimer. Portar la càmera penjada al coll els permetia, quan oblidaven què havien fet en el passat més recent, mirar les imatges i ajudar-los a recordar. També servia els seus familiars per controlar què havien estat fent a les darreres hores. Però ara ha saltat al món del consum i Microsoft ha patentat la càmera per intentar vendre-la de forma massiva. Amb quin objectiu? Doncs tenen al cap que els usuaris la facen servir per publicar una mena de bloc-vital, on els seguidors puguen vore la vida sencera de la persona que la porta a través d'Internet. No puc entendre quin interès tindria la meua vida, minut a minut, tot i que en el cas de persones famoses, com ara Paris Hilton, Robbie Williams o Demi Moore... no sé quin interès podria tenir per a ells que els seus seguidors controlaren minut a minut què fan a la seua vida en forma de imatges. Ara bé, d'ací a què la proposen per als presoners en llibertat condicional o altres usos molt més qüestionables a nivell del dret a la intimitat, va un sol pas.
del.icio.us

1 comentaris:

dumdarada ha dit...

Estava llegint fa uns dies lo de que Flickr ja supera els 4.000 mil.lions de fotos i sols es superada per Facebook (molt interesants els comentaris sobre el tema per cert). Amb este tipus de càmera, les xifres es poden disparar encara més.

Crec jo que este tipus de càmera la compraran més que res els obsesius-compulsius de la fotografia, no se si per a fer un “lifelog” o per a trobar/fer bones fotos amb el mínim esforç posible. El que no m’agrada d’açò es la fàcilment posible vulneració de l’intimitat d’un i a lo millor sense enterar-se ni gens ni miqueta.

Un salut

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint