de desembre 26, 2012 Tendències de computació i Internet pel 2013

Vivim moments de canvi en la manera que usem els dispositius electrònics. Moltes coses s'estan movent en la indústria per revolucionar l'electrònica i la computació de consum massiu. La pàgina especialitzada Digitaltrends ha elaborat un quasi-decàleg de tendències que estan a punt de caure i que es podrien fer realitat l'any que ve o una miqueta més tard. Moltes d'elles tenen a veure amb la integració dels dispositius amb el cos humà o la biocomputació. S'ha acabat allò d'aclofar-se al sofà o a la cadira del despatx a fer coses davant de l'ordinador: ara l'ordinador el portarem damunt. O dins. Paga la pena fer una llegida l'explicació que fan a Digitaltrends de cada tendència. Per fer-vos boca, mireu algunes de les línies més destacades defutur que farien al·lucinar i li girarien el folre del cervell al propi Phillip K. Dick:

  • Dispostius mèdics biointegrats i tatuatges electrònics (dispensació de medicaments automatitzada, seguiment de constants vitals, enviament de resultats d'anàlisis per internet)
  • Implants electrònics subcutanis (com a forma de comunicació entre el nostre cos i dispositius electrònics lectors)
  • Dispositius electrònics intel·ligents portables (tipus Google Glasses, roba intel·ligent per malalts, esportistes o xiquets)
  • Impressió en 3D (des de les coses més simples de manualitats fins aliments o teixits per transplantaments, a més llarg termini)
  • Webs proactives intel·ligents (que ens seguiran les passes, reconeixeran patrons de comportament i en facilitaran allò que ni tan sols saben que necessitem)
  • Comerç electrònic personalitzat i multidispositiu (les marques ens perseguiran amb ofertes que seran tan bones que no podrem rebutjar...)
  • El mòbil com a forma d'interacció global (NFC: pagaments, accions de proximitat, identificació personal i accés a llocs restringits)
  • 'Mobilització' definitiva de les tauletes que incorporaran telefonia convencional (ara mateix, la majoria de la fent fa servir la tauleta com un ordinador portàtil i no com un dispositiu que es servir mentre t'estàs movent)


I això és només un tast. No vos perdeu el repàs que fa Digitaltrends perquè són professionals que solen encertar en les previsions de futur.



del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint